Vooraankondiging diverse bestemmingsplannen gemeente Tytsjerksteradiel

Burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel delen mee dat een zestal bestemmingsplannen zal worden voorbereid. Het gaat om de volgende plannen:

1. Buitengebied

Het plangebied omvat het hele buitengebied van Tytsjerksteradiel met uitzondering van

  • diverse dorpsuitlopers en bebouwingsconcentraties, die zijn of worden geregeld in bestemmingsplannen voor de dorpen;

  • diverse recreatieterreinen en objecten, die worden geregeld in het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan ‘Recreatieterreinen’;

  • het bedrijventerreinen Skûlenboarch + zandwinput;

  • het gebied waarvoor het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) ‘De Centrale As’ is vastgesteld.

2. Aldtsjerk, Wyns en Bartlehiem

Het plangebied omvat de dorpsbebouwing van Aldtsjerk, de dorpsuitlopers langs Van Sminiaweg en Rengersweg, landgoed ‘De Klinze’ en het gebied ter weerszijden van de Rhaladyk (begrensd door de Marwei, de Moark en de Aldtsjerksterfeart).

Daarnaast omvat het plangebied de dorpsbebouwing van Wyns en de bebouwing van Bartlehiem, globaal begrensd door de Dokkumer Ie, het agrarisch bedrijf Wyns no. 59, de weg Wyns–Burdaard en de camping.

3. Garyp

Het plangebied omvat de dorpsbebouwing van Garyp, de dorpsuitloper langs de Mounehoek, bebouwing langs Gravinneloane/Westerein en het bedrijventerrein aan de Eendrachtsweg.

4. Oentsjerk, bedrijventerrein ‘Sanjesfjild’

Het plangebied heeft betrekking op enkele percelen die direct ten zuiden van de Sanjesreed liggen, aansluitend op de bebouwing langs de Rengersweg.

5. Recreatieterreinen Tytsjerksteradiel

Dit plan heeft betrekking op de volgende recreatieterreinen:

camping ‘It Wiid’, camping ‘Simmerwille’ en Buitenplaats ‘It Wiid’ c.a. te Earnewâld, camping ‘Bartlehiem’ te Wyns/Bartlehiem, camping ‘De Hege Stjelp’ te Burgum, jachthaven ‘Zwartkruis’ c.a. bij Noardburgum, Friesland camping ‘Bergumermeer’ bij Sumar, chaletpark ‘Onder de Linde’, watersportbedrijf ‘De Lits’ en natuurcamping ‘De Grinspôle’ aan de Leyen bij Eastermar.

6. Burgum, ‘Brug Burgumerdaam’

Het plangebied heeft betrekking op de brug over het Prinses Margrietkanaal bij Burgum en op de brugopritten. Daarbij gaat het om de Huyssen van Kattendijke, gerekend van de kruising met de Raadhuisweg/Prins Bernhardstraat tot het kanaal en een gedeelte van de Van Harinxmaweg, ten zuiden van het kanaal. En verder een strook ten westen van de brug en van de brugopritten. De nieuwe brug over het kanaal zal namelijk ten westen van de huidige brug worden aangelegd.

Op dit moment ligt alleen kaarten met de voorlopige planbegrenzing ter inzage. Iedereen kan deze kaart inzien op het gemeentehuis te Burgum, bij de balie Bouwen en Wonen. Verder zijn de kaarten te raadplegen op de gemeentelijke website: www.t-diel.nl (aan de balie).

Er kunnen nog geen zienswijzen worden ingediend en aan officiële instanties wordt geen gelegenheid geboden advies uit te brengen over het voornemen.

Dit is een vooraankondiging op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de balie Bouwen en Wonen van de gemeente.

Naar boven