Vaststelling wijzigingsplan ‘Narcisstraat’

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel maakt volgens het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de het college van burgemeester en wethouders op 12 oktober 2010 het wijzigingsplan ‘Narcisstraat’, met planidentificatiecode NL.IMRO.0502.WPL10Narcisstraat-4001, conform de artikelen 1.2.1 tot en met 1.2.3 van het Besluit ruimtelijke ordening, in elektronische vorm vastgelegd, in die vorm heeft vastgesteld.

Daarnaast heeft de gemeenteraad op 20 september 2010 in de openbare vergadering besloten voor het plangebied ‘Narcisstraat’ geen exploitatieplan vast te stellen.

Plangebied

Het wijzigingsplan ‘Narcisstraat’ heeft betrekking op het gebied ten westen van de beluchtingsvijver aan de Goudenregenstraat en wordt aan de oostzijde begrensd door de Narcistraat. De noordzijde wordt begrensd door sportpark Schenkel.

Zakelijke inhoud

Het wijzigingsplan beoogt, de realisatie van 55 koopwoningen. Hiervan worden 6 woningen gebouwd als twee-onder-één kap waterwoningen, 48 woningen als eengezinsrijenwoningen in bouwblokken van 4 tot 9 woningen en 1 als vrijstaande woning.

Stukken ter inzage

Vanaf donderdag 21 oktober 2010 tot en met woensdag 1 december 2010 kunt u het wijzigingsplan en de daarbij behorende stukken raadplegen op de gemeentelijke website www.capelleaandenijssel.nl of op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Tevens liggen het wijzigingsplan en de daarbij behorende stukken ter inzage in het informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Dit is op werkdagen, tijdens kantooruren geopend.

Beroep

Belanghebbenden kunnen vanaf donderdag 21 oktober 2010 tot en met woensdag 1 december 2010 schriftelijk tegen het vaststellingsbesluit beroep in stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Adressering: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Binnen genoemde termijn kunnen belanghebbenden ook tegen het besluit van de gemeenteraad om geen exploitatieplan vast te stellen beroep bij de Afdeling instellen.

Alleen belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht én degene die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze bij de gemeenteraad over het ontwerpwijzigingsplan naar voren te brengen, kunnen beroep tegen het vaststellingsbesluit instellen.

Het beroepschrift moet naast uw handtekening de volgende gegevens bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Voorlopige voorziening

Ook kan aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. worden gevraagd een voorlopige voorziening te treffen: Adressering: Raad van State, t.a.v. de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Om dit verzoek in te kunnen dienen moet er een beroepschrift bij de Afdeling zijn ingediend. Het wijzigingsplan ‘Narcisstraat’ treedt dan niet in werking voordat er op dit verzoek is beslist.

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan treedt inwerking op 2 december 2010, één dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij er een voorlopige voorziening is ingediend. De omgevingsvergunning ten behoeve van de realisatie van de woningen kan vanaf 2 december 2010 door de projectontwikkelaar ingediend worden. Het college van burgemeester en wethouders zal vervolgens een besluit nemen inzake deze omgevingsvergunning.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer R.M. Kandel, afdeling Stadsontwikkeling telefoonnummer (010) 2848 710 of r.m.kandel@capelleaandenijssel.nl

Capelle aan den IJssel, 20 oktober 2010

Naar boven