Wijziging plankaart bestemmingsplan ‘Buitengebied De Wolden’ in verband met toepassing van de ruimte-voor-ruimte regeling

De bestemming van de volgende percelen wijzigt:

  • Oosteinde 10;

  • Buitenhuizerweg 3;

  • Perceel ten noorden en aansluitend aan het perceel Oosteinde 10.

Wijzigingsplan

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een ontwerp tot wijziging van de plankaart van het bestemmingsplan Buitengebied De Wolden ter inzage wordt gelegd. Aanleiding hiervoor is toepassing van de ruimte-voor-ruimte regeling op de percelen Oosteinde 10 en Buitenhuizerweg 3. De bestemmingen van deze percelen worden hierdoor gewijzigd net als de bestemming van het perceel gelegen ten noorden van het perceel Oosteinde 10 (aansluitend aan het huidige bebouwingsblok). Deze drie percelen krijgen een woonbestemming.

Oosteinde 10 en Buitenhuizerweg 3

Door toepassing van de ruimte-voor-ruimte regeling op de percelen Oosteinde 10 en Buitenhuizerweg 3 worden de bedrijfsactiviteiten beëindigd en de bedrijfsgebouwen afgebroken. Op het perceel Oosteinde 10 wordt ruim 699,50 m² aan bedrijfsgebouwen afgebroken en op het perceel Buitenhuizerweg 3 ± 537 m2. Verder trekt de gemeente de milieuvergunningen in.

Locatie voor de bouw van een compensatiewoning

Voor de realisatie van de compensatiewoning neemt de gemeente een bebouwingsblok op aansluitend aan het bebouwingsblok van het perceel Oosteinde 10 in het wijzigingsplan.

Ter inzage

Het wijzigingsplan ligt van 21 oktober tot en met 1 december 2010 ter inzage. Inzien kunt u via:

  • een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde.

  • dewolden.nl onder inwoners/bouwen en wonen/bestemmingsplannen.

Tijdens de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden tegen de wijziging schriftelijk zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van De Wolden, Postbus 20, 7920 AA, Zuidwolde. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wenst te maken, moet u vooraf een afspraak te maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling VROM, T. 14 0528.

Zuidwolde, 20 oktober 2010

Burgemeester en wethouders van De Wolden.

Naar boven