Ontwerpbestemmingsplan ‘Gorredijk - Loevestein fase 4’ ter inzage

Wat ligt er ter inzage en voor wie en wanneer?

Met ingang van 18 oktober 2010 ligt gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Gorredijk - Loevestein fase 4’ voor een ieder ter inzage.

U kunt het digitale ontwerpbestemmingsplan inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het ontwerpbestemmingsplan op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het ontwerpbestemmingsplan of het planid-nummer (NL.IMRO.0086.05BPLoevestein4-0201).

Daarnaast is een afdruk van het digitale ontwerpbestemmingsplan in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag en bij de Bibliotheek Gorredijk, Schansburg 1 te Gorredijk.

Het digitale ontwerpbestemmingsplan is eveneens in te zien via de gemeentelijke website www.opsterland.nl (wonen, werken & inkomen / bouwen & wonen / ruimtelijke plannen / bestemmingsplannen / ter inzage liggende bestemmingsplannen (+ kennisgevingen voorbereiding)) door middel van een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl

Beschrijving van het ontwerpbestemmingsplan

Dit bestemmingsplan voorziet in een juridisch planologische regeling voor de ontwikkeling van woningbouw en de realisatie van een brede school aan de oostkant van Gorredijk. De grondslag voor het plan is gelegd in het bestemmingsplan ‘Gorredijk uitbreiding Loevestein’ uit 2000. De 4e fase bestaat uit maximaal 202 woningen, bestaande uit verschillende typen woningen. Het gebied zal in delen worden uitgegeven. Het gebied ten zuiden van fase 4, waar op termijn de verdere uitbreiding van Loevestein gestalte krijgt, biedt de mogelijkheid door middel van een wijzigingsbevoegdheid eveneens woningbouw mogelijk te maken (toekomstige fase 5). De te realiseren brede school is onder een maatschappelijke bestemming gebracht. Door het plangebied loopt de aangelegde ontsluitingsweg naar de Nijewei.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 25 februari 2008 tot en met 6 mei 2008 (verlengde termijn op verzoek van insprekers) ter inzage gelegen. De inspraakreacties zijn beoordeeld. Hierop is een reactie gegeven. In de raadsvergadering van 5 januari 2009 is besloten ten behoeve van het ontwerpbestemmingsplan enkele zaken te verduidelijken en minder appartementen te plannen.

Reageren?

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt, kan een ieder:

  • Schriftelijk zijn zienswijze op het genoemde ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Opsterland, postbus 10.000, 9244 ZP Beetsterzwaag;

  • Mondeling een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan (na uitdrukkelijke vermelding) bij de afdeling Ontwikkeling (bestemd voor de gemeenteraad). U kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat Ruimtelijke Plannen, tel. 0512-386340.

Daarnaast kan bij de medewerkers van de afdeling Ontwikkeling nadere informatie worden verkregen over de inhoud en achtergronden van het genoemde ontwerpbestemmingsplan.

Naar boven