Ontwerpbestemmingsplan ‘Leusderkwartier Kersenbaan’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden ‘Realisatie Kersenbaan’

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening, van donderdag 21 oktober tot en met woensdag 1 december 2010 het ontwerpbestemmingsplan ‘Leusderkwartier Kersenbaan’ ter inzage ligt. Gelijk met het ontwerpbestemmingsplan ligt, overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ‘Realisatie Kersenbaan’ ter inzage.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Leusderkwartier Kersenbaan’ voorziet in een gedetailleerde planologisch-juridische regeling voor de 2de fase van de Kersenbaan. Dit bestemmingsplan beslaat het volledige tracé van de Kersenbaan 2de fase, inclusief voet- en fietspaden, parkeerplaatsen en groenvoorzieningen. De Kersenbaan start aan de noordzijde bij de Leusderweg (in het verlengde van de Kersenbaan 1ste fase) en volgt zijn weg in zuidelijke richting, via de rotonde Roethof (Arnhemseweg - Everard Meijsterweg) tot aan de op- en afritten van de A28. Het bestemmingsplan ‘Leusderkwartier Kersenbaan’ komt in de plaats van de eerdere regeling in het bestemmingsplan ‘Leusderkwartier 2008’ welke door de Raad van State werd vernietigd.

Hogere grenswaarden

Als gevolg van de aanleg van de Kersenbaan wordt de voorkeursgrenswaarde van 48 dB overschreden. Om de geluidbelasting terug te dringen is gekozen voor het toepassen van stil asfalt en het plaatsen van geluidschermen langs de Kersenbaan (behalve langs de Gerard Doustraat). Na het toepassen van de maatregelen wordt de voorkeursgrenswaarde van 48 dB bij 104 woningen, het verzorgingshuis en een school overschreden. Hiervoor is het noodzakelijk om hogere grenswaarden vast te stellen.

Procedure

Van 21 oktober tot en met 1 december 2010 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Leusderkwartier Kersenbaan’ samen met het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage in het Stadsinformatiecentrum De Observant. Adres: Stadhuisplein 7 te Amersfoort. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Leusderkwartier Kersenbaan’ kan ook digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’ en vervolgens op ‘Leusderkwartier’) en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden maakt als bijlage deel uit van de digitale stukken.

Schriftelijke zienswijzen

Gedurende de periode van terinzageligging kan eenieder schriftelijk zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort.

Belanghebbenden kunnen tijdens deze periode schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbesluit hoger grenswaarden bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken. Deze schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het college van burgemeester van wethouders van Amersfoort. Postbus 4000, 3800 EA te Amersfoort.

Mondelinge zienswijzen

Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u op maandag, dinsdag of donderdag contact opnemen met mevrouw W.R.H. van Santen-Buma voor het maken van een afspraak, via telefoonnummer (033) 469 5093 of per e-mail w.vansanten@amersfoort.nl.

Naar boven