Vaststelling bestemmingsplan Nieuwe Sloot

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 30 september 2010 het bestemmingsplan ‘Nieuwe Sloot’ heeft vastgesteld.

Nieuw bestemmingsplan en de grenzen

Het gebied rondom de Nieuwe Sloot is lang gereserveerd geweest voor een verbinding tussen het Aarkanaal en de Oude Rijn ten behoeve van het vervoer van kerosine. Begin jaren negentig is deze reservering komen te vervallen. Om ruimte te bieden aan verschillende functies als wonen, zorg en andere maatschappelijke voorzieningen is in 2002 besloten om dit gebied te ontwikkelen. Sindsdien is het nieuwe politiebureau, het Sport- en Educatiecluster en nieuwbouw bij Driehoorne gerealiseerd. Ook is het Rijnlandziekenhuis drastisch gerenoveerd. Momenteel vinden voorbereidingen plaats om de resterende gronden bouwrijp te maken teneinde te kunnen bouwen. Om het stedenbouwkundige plan voor het gehele gebied Nieuwe Sloot te kunnen uitvoeren is een nieuw bestemmingsplan gewenst c.q. noodzakelijk.

Het plangebied is gelegen ten noordoosten van het centrumgebied van Alphen aan den Rijn en wordt in grote lijnen begrensd door:

  • de Sterrenlaan en de Planetensingel aan de noordzijde;

  • de President Kennedylaan aan de oostzijde;

  • de Oranje Nassausingel en de Oude Rijn aan de zuidzijde;

  • de Eisenhowerlaan aan de westzijde.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het doel van het nieuwe bestemmingsplan is het tot stand brengen van een adequate planologische regeling die de voorwaarden schept voor de gewenste ruimtelijke ontwikkeling van het gebied. Het bestemmingsplan Nieuwe Sloot is het vervolgproduct op de Nota van Uitgangspunten welke al eerder door de raad is vastgesteld.

Ter inzage

Iedereen kan het bestemmingsplan Nieuwe Sloot vanaf 21 oktober 2010 gedurende zes weken inzien bij de informatiebalie in het stadhuis, Stadhuisplein 1, geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur, op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de gemeentelijke internetsite www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Actueel/Bekendmakingen of op www.ruimtelijkeplannen.nl

Hoe kunt u beroep instellen?

In de periode van 21oktober tot en met 1 december 2010 kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door diegene die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en belanghebbenden die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Het beroep richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling.

20 oktober 2010

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn.

Naar boven