stcrt-2010-1632-001.png Kennisgeving vastgesteld bestemmingsplan Driemond: Deelgebied Ontwikkelingslocaties

Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Zuidoost van de gemeente Amsterdam maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 4 februari 2010 gedurende zes weken het bij besluit van de Stadsdeelraad van het stadsdeel Zuidoost van 26 januari 2010 ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Driemond: Deelgebied Ontwikkelingslocaties voor eenieder ter inzage ligt op de volgende plaatsen:

  • Het informatiecentrum Amsterdam Zuidoost, Anton de Komplein 150, op werkdagen geopend van 9.00−16.00 uur;

  • De openbare bibliotheek Bijlmermeer 93, geopend op maandag van 14.00−17.30 uur, woensdag van 10.00−17.30 uur, donderdag van 12.00−20.00 uur, vrijdag van 14.00−17.30 uur en zaterdag van 11.00−17.00 uur;

  • Het Dorpshuis Driemond, Burgemeester Bletzstraat 74 te Driemond, op werkdagen geopend van 9.00−12.00 uur.

Een digitale versie van het bestemmingsplan Driemond: Deelgebied Ontwikkelingslocaties is te downloaden op de website van het stadsdeel. Hoewel de digitale versie van het bestemmingsplan gelijk is aan het exemplaar dat ter inzage ligt, is het mogelijk dat er verschillen zijn ontstaan tussen beide versies en/of dat de digitale versie niet goed leesbaar is. Voor zekerheid omtrent de regeling dient altijd het ter inzage gelegde exemplaar te worden geraadpleegd.

Het bestemmingsplan Driemond: Deelgebied Ontwikkelingslocaties bestaat uit een tweetal plandelen. Eén plandeel heeft betrekking op de ontwikkelingslocatie van het Sportactiviteitencentrum en de woningbouwlocatie Seizoenenhof Noord. Dit plandeel is gelegen ten noorden van het bestaande dorp en wordt verder begrensd door de Stammerlandweg, de ten noorden van de sportvelden gelegen waterloop en het Amsterdam Rijnkanaal. Het tweede plandeel betreft de ontwikkelingslocatie de Kern. Dit plandeel wordt begrensd door de Lentestraat, het Amsterdam Rijnkanaal, de Gaasp en de Jaargetijden.

Het bestemmingsplan Driemond: Deelgebied Ontwikkelingslocaties heeft als doel om de oprichting van de ontwikkelingslocaties binnen Driemond, namelijk het sportactiviteitencentrum, de woningbouwlocatie Seizoenenhof Noord en de Kern, planologisch te faciliteren. Aan de basis van deze planologische inbedding ligt een Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) dat door de stadsdeelraad is vastgesteld. De gewenste ontwikkelingen uit dit SPvE zijn opgenomen in dit bestemmingsplan.

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan Driemond: Deelgebied Ontwikkelingslocaties bij de stadsdeelraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat zij/hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kan gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit van de stadsdeelraad tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Het beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit van de stadsdeelraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de bovengenoemde afdeling waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Amsterdam Zuidoost, 3 februari 2010,

Het Dagelijks Bestuur,

E.M. Sweet,

voorzitter.

Ch. M. Rach,

secretaris.

Naar boven