Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 5 oktober 2010, nr. VGP/GL 3028536, houdende wijziging van de Regeling aanmelding en publicatie tabaksingrediënten 2007 in verband met een uitbreiding van de wijze van aanleveren van de lijst met tabaksingrediënten

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 3b, derde lid, van de Tabakswet;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 3, eerste lid, van de Regeling aanmelding en publicatie tabaksingrediënten 2007 wordt na ‘brief’ ingevoegd: , dan wel met gebruikmaking van het Electronic Model Tobacco Control.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

A. Klink.

TOELICHTING

De thans voorgeschreven methode om een lijst van tabaksingrediënten aan te leveren bij het RIVM middels CD-rom of DVD, wordt uitgebreid met het Electronic Model Tobacco Control (EMTOC). Dit omvat een Europese web applicatie die de mogelijkheid biedt aan tabaksfabrikanten om voortaan digitaal aan hun verplichting tot aanlevering van een lijst van tabaksingrediënten te voldoen. Fabrikanten kunnen naar keuze gebruik maken van de ene dan wel de andere methode.

Toegang tot het EMTOC systeem kan verkregen worden door een verzoek tot toegang en een ondertekende gebruikersovereenkomst aan het EMTOC Trust Centre te richten. Dit verzoek en de gebruikersovereenkomst zijn te vinden op een speciale site van het RIVM: www.rivm.nl/tabaksinfo/emtoc.

Het gebruikmaken van EMTOC biedt – naar vrije keuze van de fabrikant – voor degenen die dat willen dermate grote voordelen, dat voor de inwerkingtredingsdatum afgeweken wordt van de voorgeschreven vaste veranderdatum voor een ministeriële regeling.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

A. Klink.

Naar boven