Vaststelling bestemmingsplan ‘Jacob Barneveldstraat’

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken, ter voldoening van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Montfoort op 11 oktober 2010 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Jacob Barneveldstraat’ ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vast te stellen.

Het bestemmingsplan regelt het legaliseren van de vier woonwagenstandplaatsen aan de Jacob Barneveldstraat. Tevens maakt het bestemmingsplan het mogelijk dat er ten noorden van de Jacob Barneveldstraat een extra woning gerealiseerd kan worden. In het bestemmingsplan Voorvliet had deze locatie nog de bestemming ‘Tuin’.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffen:

  • a. De bouwvlakken van de woonwagenstandplaatsen uitbreiden naar elf meter lang en 6,5 meter breed.

  • b. De situering van de bouwvlakken van de woonwagenstandplaatsen zo aanpassen dat deze op 1,45 meter van de zuidwestelijke perceelsgrens komen te liggen.

  • c. Ten westen van de woonwagenstandplaats van Jacob Barneveldstraat 48 een strook van 7,5 meter breed opnemen in het bestemmingsplan en deze strook als ‘Tuin’ bestemmen.

  • d. Aan artikel 5.3 van de regels de gebruiksregel toevoegen dat opslag op gronden met bestemming ‘Wonen - Woonwagenstandplaats’ niet is toegestaan.

Het raadsbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 21 oktober 2010 gedurende zes weken ter inzage op het stadskantoor te Montfoort, Kasteelplein 5. Tevens kan het bestemmingsplan geraadpleegd worden via de gemeentelijke website: www.montfoort.nl → Wonen & leven → Bouwen en wonen → Bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tot en met woensdag 1 december 2010 kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gedurende de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tegen het vaststellingsbesluit kan beroep worden ingesteld door:

  • a. degene die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze heeft kenbaar gemaakt.

  • b. een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tijdig kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan door een ieder beroep worden ingesteld.

Het bestemmingsplan ‘Jacob Barneveldstraat’ treedt in werking op donderdag 2 december 2010. Wanneer evenwel binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Montfoort, 20 oktober 2010

Naar boven