Bestemmingsplan manege/ontmoetingscentrum ‘t Zoekerveld vastgesteld

De gemeenteraad heeft op 5 oktober 2010 het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009, partiële herziening manege/ontmoetingscentrum ‘t Zoekerveld’ vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt de verplaatsing van manege/ontmoetingscentrum ’t Zoekerveld naar het perceel Wierdenseweg 29 mogelijk. De bestaande hal op het perceel wordt hiervoor verbouwd. Andere schuren op het perceel worden gesloopt. Naast de beheerderswoning wordt een extra woning op het perceel gebouwd. De bouw van een manege met bedrijfswoning aan de Eversdijk gaat nu niet meer door. Tevens heeft de gemeenteraad besloten om voor het plangebied geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het kostenverhaal verzekerd is via een exploitatieovereenkomst.

Het bestemmingsplan staat vanaf 21 oktober 2010 op www.wierden.nl/bestemmingsplannen. Vanaf dat moment is het plan ook te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2010000037-0003. Daarnaast ligt het bestemmingsplan vanaf die datum gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

In beroep gaan Bent u belanghebbende en bent u het niet eens met het bestemmingsplan? Dan kunt u tot en met 1 december 2010 bij de Raad van State in beroep gaan tegen het bestemmingsplan. Let op: Dat kan alleen als u al een zienswijze heeft ingediend over het ontwerpbestemmingsplan, of als u kunt aantonen dat u toen geen zienswijze kon indienen.

Wilt u in beroep gaan? Stuur dan een brief (beroepschrift) naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In het beroepschrift moeten in ieder geval uw naam en adres staan, de datum en met welk besluit u het niet eens bent. Verder schrijft u waarom u in beroep gaat (de gronden van het beroep). Tot slot zet u uw handtekening eronder.

Voorlopige voorziening Het bestemmingsplan treedt in werking vanaf 2 december 2010, ook als u in beroep bent gegaan bij de Raad van State. Als u dat wilt voorkomen, kunt u tot en met 1 december 2010 een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. U moet dan wel kunnen aantonen dat u niet kunt wachten op een uitspraak over uw beroepschrift (spoedeisend belang). Een aanvraag voor een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift.

Kosten In beroep gaan en een voorlopige voorziening aanvragen kost geld. Over de hoogte van deze kosten (ook wel griffierecht) kunt u contact opnemen met de Raad van State.

Meer weten? Een folder over de beroepsprocedure kunt u aanvragen bij Postbus 51 (tel. 0800-8051, internet: www.postbus51.nl). Informatie vindt u ook op de internetsite van de Raad van State: www.raadvanstate.nl. Als u vragen heeft over het bestemmingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546 580 838 of e-mail bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven