Kennisgeving en inspraak voorontwerp bestemmingsplan Anna’s Hoeve RWZI en planMER

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend, dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor vervangende nieuwbouw van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in het gebied Anna´s Hoeve. Er is een voorontwerp bestemmingsplan Anna’s Hoeve RWZI opgesteld en dit voorontwerp is vrijgegeven voor inspraak.

Voorontwerp Anna´s Hoeve RWZI

Het plangebied van het voorontwerp bestemmingsplan Anna’s Hoeve RWZI ligt aan de oostrand van Hilversum, in een gebied met de bestaande RWZI en een sportveldencomplex, ten westen van het Laarder Wasmeer, dat onderdeel is van een beschermd natuurgebied.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de gronden/projecten die met de realisering van de RWZI samenhangen. Dit zijn de gronden voor de bouw van een nieuwe RWZI, de locatie van de grondberg en de aanleg van bergbezinkbassins.

PlanMER en procedure

Voor het bestemmingsplan is een planMER nodig, als bedoeld in het Besluit-m.e.r., behorend bij de Wet milieubeheer, omdat het een kaderstellend plan is dat een activiteit mogelijk maakt dat op de D-lijst van het Besluit-m.e.r. staat. Voor de realisatie van de RWZI wordt een MER beoordeling uitgevoerd op basis van artikel 18.4 van deze D-lijst door het Hoogheemraadschap AGV. Hiervoor wordt een aparte procedure doorlopen.

In het planMER wordt de reikwijdte en het detailniveau beschreven. Het rapport ligt ter inzage bij het voorontwerp bestemmingsplan gedurende de bovengenoemde periode. Gedurende deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn inspraakreactie op het concept rapport naar voren brengen. Na vaststelling van de planMER zal ook het bestemmingsplan worden vastgesteld.

De eerste stap in de procedure voor de planMER is deze publicatie. De vervolgstappen zijn:

  • Raadpleging van de betrokken bestuurlijke instanties over de reikwijdte en het detailniveau van het op te stellen planMER

  • Opstellen van het planMER

  • Terinzagelegging van planMER tezamen met de ontwerpbestemmingsplan

  • Advies Commissie m.e.r. inwinnen

  • Vaststellen planMER en bestemmingsplan en bekendmaking

  • Evaluatie.

Inspraak en inloopavond

Op grond van de inspraakverordening van de gemeente Hilversum ligt het voorontwerp bestemmingsplan en de planMER vanaf 18 oktober 2010 gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Oude Enghweg 23. De balie is iedere werkdag geopend tussen 09.00 uur–13.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00–19.30 uur. Gedurende deze periode kan eenieder schriftelijk of mondeling een reactie op het voorontwerp van het bestemmingsplan en het planMER naar voren brengen.

Daarnaast wordt er op 27 oktober 2010, van 19.30 uur tot 21.00 uur in het Raadhuis een inloopavond gehouden over het voorontwerpbestemmingsplan en de planMER.

Indienen reacties

Schriftelijke inspraakreacties dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Voor het maken van een afspraak voor het mondeling naar voren brengen van uw reactie of voor het inwinnen van informatie over het voorontwerpbestemmingsplan kunt u terecht bij de heer I. Slager, telefoon 035-629 2543. Voor vragen over het rapport planMER kunt u terecht bij de heer H. van Woerkom, telefoon 035-629 2282.

Eenieder kan tegen betaling van leges een afschrift verkrijgen van de ter inzage gelegde stukken.

Hilversum, 14 oktober 2010

Naar boven