Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Flierbeek 2e fase te Lichtenvoorde

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 15 oktober 2010 bestemmingsplan Flierbeek 2e fase gedurende zes weken ter inzage ligt. Het bestemmingsplan is op 21 september 2010 gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad.

Het plangebied ligt aan de zuidwestrand van de kern van Lichtenvoorde. Het plangebied wordt in het zuidoosten begrensd door de Flierbeek. Het plangebied omsluit een gebied dat behoort tot de 1e fase van het plan Flierbeek. Aan de noordwest- en de noordoostzijde sluit het plangebied aan op het bebouwde gebied van Lichtenvoorde.

De eerste fase van het plan Flierbeek is ontwikkeld en de laatste woningen zijn opgeleverd. Voor de 2e fase van het plan Flierbeek heeft de gemeenteraad op 13 april 2010 het stedenbouwkundigplan en beeldkwaliteitsplan Flierbeek tweede fase vastgesteld. Het plan heeft een capaciteit van 156 woningen. Het bestemmingsplan verankert het vastgestelde stedenbouwkundigplan in een bestemmingsplan dat als basis dient voor het verlenen van de bouwvergunningen. De wijzigingen in het bestemmingsplan zijn ondergeschikt. Een lijst met wijzigingen zal ter inzage liggen.

Het plan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde en bij de Gemeentelijke ServicePunten in de openbare bibliotheken, Dijkstraat 2a te Lichtenvoorde, en Het Heydenrijck 1 te Groenlo. Ook kunt u het plan, inclusief deze publicatie, digitaal raadplegen via de gemeentelijke website (www.oostgelre.nl). Het plan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 25 november 2010.

Uitsluitend belanghebbenden die tijdig zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 26 november 2010.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Naar boven