Voorbereidingsbesluit ‘Emmeloord centrum (winkelgebied e.o.)’

Burgemeester en wethouders van de Noordoostpolder maken bekend, dat de raad bij besluit van 7 oktober 2010 heeft verklaard dat op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening een bestemmingsplan wordt voorbereid voor:

‘Emmeloord centrum (winkelgebied e.o.)’

Het gebied waarvoor het voorbereidingsbesluit geldt wordt begrensd door: de Beursstraat, Lange Dreef, Sportlaan/Smedingplein en de Noordzijde.

Het gebied waarvoor dit besluit geldt is op de bij het voorbereidingsbesluit behorende en als zodanig gewaarmerkte tekening met rode omlijning aangegeven.

In het kader van de ontwikkeling van Emmeloord centrum zal, om mogelijk ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen die kunnen conflicteren met de gemeentelijke ontwikkelingsplannen tegen te gaan, een deelbestemmingsplan worden ontwikkeld voor het winkelgebied van Emmeloord centrum .

Verboden gebruik

Het is verboden gedurende de termijn waarvoor dit voorbereidingsbesluit geldt de binnen het gebied waarop dit voorbereidingsbesluit betrekking heeft gelegen gronden en bouwwerken, te wijzigen in die zin dat:

  • 1. niet voor detailhandel in gebruik zijnde gronden en gebouwen alsmede de reeds voor detailhandel anders dan in voedingsmiddelen in gebruik zijnde gronden en gebouwen, aan te wenden voor detailhandel in voedingsmiddelen.

  • 2. burgemeester en wethouders kunnen vrijstelling verlenen van het onder 1 genoemde verbod voor zover dit gebruik niet strijdig is met de uitgangspunten voor de gemeentelijke ontwikkelingsplannen binnen het centrumgebied van Emmeloord, meer in het bijzonder voor zover dit gebruik niet strijdig is met de ontwikkelingsplannen voor De Deel.

Dit voorbereidingsbesluit treedt onder gelijktijdige intrekking van het d.d. 18 februari 2010 genomen voorbereidingsbesluit voor het zelfde gebied, in werking op 9 oktober 2010.

Het besluit en de bijbehorende tekening liggen ter inzage in het gemeentehuis te Emmeloord, bij het loket Woonomgeving.

Tegen het voorbereidingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend.

Naar boven