Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 8 oktober 2010, nr. MC-U-3026329, houdende wijziging van de Regeling verslaggeving WTZi

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op de artikelen 15 en 16 van de Wet toelating zorginstellingen;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling verslaggeving WTZi wordt als volgt gewijzigd:

Onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel h door een punt-komma, wordt aan artikel 3 een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • i. neemt de accountant, belast met de controle van de jaarrekening van de zorginstelling, de voorschriften in acht zoals neergelegd in het ‘Controleprotocol behorende bij de jaarverantwoording zorginstellingen’, dat is opgenomen in het model jaardocument, onderdeel G.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2011.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

A. Klink.

TOELICHTING

Met onderhavige wijziging van de Regeling verslaggeving WTZi wordt bewerkstelligd dat de accountantscontrole op de jaarrekening van zorginstellingen op een eenduidige manier plaatsvindt en aandacht schenkt aan specifieke toetsingspunten.

Doel controleprotocol

Het voorgeschreven protocol geeft de toetsingspunten aan die de accountant in acht moet nemen bij de controle van de in het jaardocument opgenomen jaarrekening. Grondslag voor de controle is artikel 363 Boek 2 BW, aangevuld met enkele specifieke werkzaamheden ten aanzien van het jaarverslag.

De accountant geeft een verklaring bij de jaarrekening af volgens het model van hoofdstuk 3 van het protocol.

Het controleprotocol is geen werkprogramma. De accountant belast met de controle van de jaarrekening van de zorginstelling, dient zorg te dragen voor een op de situatie toegesneden werkprogramma, waarbij aan de in dit protocol genoemde toetsingspunten voldoende aandacht wordt geschonken.

Het protocol stelt geen specifieke eisen aan de te hanteren materialiteitsgrenzen en goedkeuringstoleranties. De accountant gaat uit van hetgeen gebruikelijk is bij de controle van de jaarrekening.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

A. Klink.

Naar boven