Ontwerpbestemmingsplan Landgoed aan de Heerstraat

Burgemeester en Wethouders van Hulst maken, gelet op het bepaalde in artikel 3.8 lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Landgoed aan de Heerstraat’ ter inzage ligt.

Het plangebied is gelegen ten zuiden van St.Jansteen, tussen de Heerstraat en de St.Janstraat.

Doel van het voorliggende ontwerpbestemmingsplan is het bieden van een juridisch-planologisch kader voor het vaststellen van het bestemmingsplan ‘Landgoed aan de Heerstraat’ te St.Jansteen waarin behalve de voorgenomen realisatie van een landgoed op gronden tussen de Heerstraat en de St.Janstraat te Kapellebrug tevens de bestemmingsplanwijziging voor de reeds aanwezige paardenfokkerij, het realiseren van een woning op de fundamenten van een te slopen ‘detonerende’ schuur op het adres St.Janstraat 10 en het omzetten van de bestemming van de op het adres St.Janstraat 10 aanwezige agrarische dienstwoning tot burgerwoning geregeld wordt.

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een plankaart, planregels en plantoelichting en ligt van 14 oktober 2010 tot en met 24 november 2010 voor een ieder ter inzage in de gemeentewinkel, Grote Markt 24 te Hulst.

Het plan is tevens te raadplegen op www.gemeentehulst.nl in het menu onder wonen en leven, bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk, of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hulst, Postbus 29, 4560 AA Hulst. Mondelinge zienswijze kunnen kenbaar worden gemaakt bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. U wordt verzocht hiervoor op voorhand een afspraak te maken bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0114-389258.

Op maandagavond 1 november 2010 vindt in het Stadhuis, Grote Markt 21 te Hulst van 18:30 tot 21:00 uur een inloopavond plaats. Tijdens deze avond kunt u het plan inzien en vragen stellen. Ook is het mogelijk op deze avond uw zienswijze kenbaar te maken.

Hulst, 13 oktober 2010

Burgemeester en wethouders van Hulst,

de burgemeester,

J.F. Mulder.

De secretaris,

S. ter Wal.

Naar boven