Vaststelling bestemmingsplan Westerkade/Snoystraat

Burgemeester en wethouders maken bekend dat gemeenteraad van Gouda bij besluit van 22 september 2010 het bestemmingsplan Westerkade/Snoystraat ongewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplangebied wordt globaal begrensd door de Westerkade, de Tweede Schoolstraat, de Snoystraat en de Walvisstraat.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn er in de toelichting, de bestemmingsplanregels en de plankaart geen wijzigingen aangebracht.

Het raadsbesluit tot vaststelling en het bestemmingsplan Westerkade/Snoystraat liggen met ingang van 14 oktober 2010 tot en met 24 november 2010 gedurende zes weken ter inzage. U kunt, tijdens openingsuren, de stukken inzien bij de Stadswinkel Buytenerf, Klein Amerika 20 te Gouda.

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het door de raad vastgestelde bestemmingsplan Westerkade/Snoystraat is te raadplegen/downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en de website van de gemeente Gouda, www.gouda.nl/bekendmakingen.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan van vrijdag 15 oktober 2010 tot en met donderdag 25 november 2010 door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat:

  • voor degenen, die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben ingebracht;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (art. 1.1 Chw jo. art. 3.1 Bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift; dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. De wet is raadpleegbaar op www.wetten.nl.

Degene die beroep instelt kan tegelijk een verzoek om een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op hetzelfde adres.

Het vaststellingsbesluit treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is op dat moment nog niet beslist over een verzoek tot een voorlopige voorziening, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Gouda, 13 oktober 2010

Naar boven