Ontwerpbestemmingsplan Baronie

Het terrein en het gebouw van de voormalige chocoladefabriek van de Baronie worden herontwikkeld. Er komen woningen, kantoorruimtes, detailhandel, horeca en woningen. Daarvoor wordt gesloopt en nieuw gebouwd. De monumentwaardige onderdelen van de fabriek blijven gehandhaafd. Ook worden wegen in de directe omgeving aangepast. Het bestemmingsplan vormt het juridische kader om de nieuwe plannen mogelijk te maken.

Het gebied van het bestemmingsplan Baronie ligt aan de rand van het bedrijventerrein Rijnhaven. De directe grenzen zijn de Prinses Margrietlaan (noordzijde), de Prinses Beatrixlaan (oostzijde) en de Eikenlaan (zuidzijde). De westzijde van het plangebied is voornamelijk de perceelsgrens van het Baronieterrein.

Inloopavond 1 november 2010

Op maandag 1 november 2010 is er een inloopavond over diverse onderwerpen die er binnen het plangebied spelen. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen. De avond wordt gehouden tussen 19.00 en 21.00 uur in het Stadhuis.

Ter inzage

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan Baronie vanaf 14 oktober gedurende zes weken inzien bij de informatiebalie in het stadhuis, Stadhuisplein 1. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl

Hoe kunt u reageren?

In de periode van 14 oktober tot en met 24 november 2010 kan iedereen schriftelijk een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan Baronie. De zienswijze tegen het bestemmingsplan richt u aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie staat duidelijk uw naam en adres en een onderbouwing van uw zienswijzen.

U kunt ook mondeling reageren door contact op te nemen met het Officemangement van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar via telefoonnummer (0172) 46 56 41.

Procedure

Als u een schriftelijke of mondelinge reactie hebt gegeven, ontvangt u een nota waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. De reacties worden verwerkt in het definitieve bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan kunt u nog beroep instellen bij de Raad van State. Hoe en wanneer, wordt later bekend gemaakt.

13 oktober 2010

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn.

Naar boven