Bestemmingsplan ‘Kern Ovezande, 2e herziening 2010’

Burgemeester en wethouders van Borsele maken, in het kader van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend. Bij besluit van 16 september 2010 heeft de gemeenteraad van Borsele het bestemmingsplan ‘Kern Ovezande, 2e herziening 2010’ vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een planologisch juridische regeling op grond waarvan het mogelijk is verschillende herstructureringsopgaven in de kern van Ovezande te realiseren. In dit kader is van belang de nieuwbouw van een brede school, de nieuwbouw van hedendaagse zorgvoorzieningen in de vorm van een woonzorgcomplex, woningbouw en revitalisering van de openbare ruimte.

Gewijzigde vaststelling

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling de volgende wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

Verbeelding (kaart)

Aan de westzijde van het schoolplein van de brede school is de plangebiedgrens iets verschoven en is het bouwvlak voor de buitenberging aangepast.

Toelichting

  • De paragrafen 4.8 en 4.9 zijn aangepast;

  • Enkele redactionele aanpassingen.

Inzage

Via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u vanaf 14 oktober 2010 het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit raadplegen. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’. Vul dan in het venster ‘ID’ de volgende plancode in: NL.IMRO.0654.BPOZ2HZ2010.

Vanaf 14 oktober 2010 ligt het vaststellingsbesluit ook samen met het bestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis, Stenevate 10 in Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan zijn daarnaast vanaf 14 oktober 2010 digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.borsele.nl/bestemmingsplan.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan kan een belanghebbende beroep instellen. Dit is mogelijk op grond van artikel 8.2, lid 1 sub c van de Wet ruimtelijke ordening. De beroepstermijn loopt van 15 oktober 2010 tot en met 25 november 2010. U kunt beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Heinkenszand, 13 oktober 2010

Naar boven