Bestemmingsplan ‘Uitbreiding schoolgebouw Campusterrein’ en vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Vastgesteld bestemmingsplan ‘Uitbreiding schoolgebouw Campusterrein’ (1741 CN)

Burgemeester en wethouders van Schagen maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 28 september 2010 het bestemmingsplan ‘Uitbreiding schoolgebouw Campusterrein’ (ongewijzigd) heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is een planologisch-juridische regeling met als doel het realiseren van een uitbreiding van het bestaande schoolgebouw op het perceel Wilhelminalaan 4 te Schagen. De uitbreiding betreft de realisatie van enkele leslokalen en een aula aan de zuidgevel van het schoolgebouw. De ter plaatse aanwezige noodlokalen zullen worden verwijderd.

Het bestemmingsplan bestaat uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting met bijlagen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van 14 oktober 2010, gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Laan 19 te Schagen, bij de Afdeling Ruimte, cluster Bouwzaken op werkdagen van 8.15–12.00 uur en ’s middags op afspraak (0224-210478).

De stukken zijn eveneens digitaal te raadplegen:

  • via de gemeentelijke website: www.schagen.nl, rubriek: beleid en plannen, onder bestemmingsplannen, klikken op: bestemmingsplannen in voorbereiding;

  • via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep en voorlopige voorziening

Binnen de genoemde termijn van zes weken van 14 oktober 2010 t/m 24 november 2010 kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze naar voren te brengen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de genoemde termijn van terinzageligging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de termijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist

Vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder in verband met vaststelling bestemmingsplan ‘Uitbreiding schoolgebouw Campusterrein’

Burgemeester en wethouders van Schagen maken bekend dat op 10 augustus 2010 hogere grenswaarden ingevolge de Wet geluidhinder ten behoeve van de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Uitbreiding schoolgebouw Campusterrein’ zijn vastgesteld. Het bestemmingsplan is op 28 september 2010 vastgesteld.

Het betreffen hogere grenswaarden ten behoeve van de bestemming ‘Maatschappelijk’ zoals geprojecteerd in het genoemde bestemmingsplan. Binnen die bestemming zal een uitbreiding van het bestaande schoolgebouw op het perceel Wilhelminalaan 4 te Schagen worden gerealiseerd. Het plangebied ligt nabij de kruising Zuiderweg-Westerweg (N 245) te Schagen.

Veel wegen hebben, op basis van de Wet geluidhinder, wettelijke geluidzones. Nieuwe geluidsgevoelige bestemmingen, zoals een school die binnen de zone van een weg liggen, moeten in principe op een zodanige afstand van de weg liggen dat de geluidsbelasting niet te hoog wordt (de zogenaamde ‘voorkeursgrenswaarde’ die de Wet geluidhinder stelt).

De binnen het bestemmingsplan geprojecteerde bestemming ‘Maatschappelijk’ c.q. uitbreiding van het bestaande schoolgebouw ligt binnen de geluidzones van de Zuiderweg en Westerweg. Uit akoestisch onderzoek blijkt, dat als gevolg van het wegverkeer op de Zuiderweg en Westerweg een hogere geluidsbelasting optreedt dan de voorkeursgrenswaarde.

Vastgestelde hogere waarden wegverkeerslawaai

Burgemeester en wethouders hebben op grond van artikel 3.2 van het Besluit geluidhinder jo 110a van de Wet geluidhinder vanwege het wegverkeerslawaai een hogere waarde van Lden = 54 dB (Lday = 53 dB) ten gevolge van de Zuiderweg en Lden = 52 dB (Lday = 51 dB) ten gevolge van de Westerweg vastgesteld.

Ter inzage

Het besluit en de overige stukken liggen vanaf 14 oktober 2010 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Laan 19 te Schagen, bij de afdeling Ruimte, cluster Bouwzaken op werkdagen van 8.15 – 12.00 uur en ’s middags op afspraak (0224-210478).

De stukken zijn eveneens digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website: www.schagen.nl, rubriek: beleid en plannen, onder bestemmingsplannen, klikken op: bestemmingsplannen in voorbereiding. De stukken zijn te vinden bij het genoemde bestemmingsplan.

Beroep

Binnen de genoemde termijn van zes weken van 14 oktober 2010 t/m 24 november 2010 kan tegen het besluit beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbesluit heeft ingediend dan wel door een belanghebbende die aantoont dat hij/zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest.

Tevens kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het besluit zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbesluit. Beroepschriften dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor de behandeling van het beroepschrift moet griffierecht worden betaald aan de Raad van State.

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast het indienen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Verzoeken om voorlopige voorziening dienen te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Schagen, 13 oktober 2010

Naar boven