Aanwijzing van gronden waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn

Burgemeester en wethouders van de gemeente Edam-Volendam maken bekend dat zij op 12 oktober 2010 ingevolge het bepaalde in artikel 6 van de Wet voorkeursrecht gemeenten hebben besloten de Raad van de gemeente Edam-Volendam voor te stellen gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10−24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn.

Zoals aangegeven op de bij het besluit van burgemeester en wethouders van 12 oktober 2010 behorende en als zodanig gewaarmerkte kaarten, betreft het voorstel de percelen Zeestraat 23, 25, 27, 29, 31, 33 en 35 en Bokkingstraat 2, 2 A, B en C en 4 te Volendam.

Het besluit en onderliggende stukken liggen ter inzage met ingang van donderdag 14 oktober 2010 bij de afdeling V.R.O.M van de gemeente, Mgr. C. Veermanlaan 1F te Volendam, bevattende de kadastrale kaart, raadsvoorstel, een lijst met daarop de aangewezen percelen, alsmede de grootte daarvan, de namen van de eigenaren c.q. rechthebbenden, alsmede overige relevante gegevens, een en ander naar de stand van zaken zoals die blijkt uit de openbare registers van het kadaster, voor eenieder ter inzage.

Inwerkingtreding

Het besluit van burgemeester en wethouders treedt in werking op donderdag 14 oktober 2010, de dag na de datum van publicatie in de Staatscourant.

Bezwaar en beroep

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) staat tegen dit besluit bezwaar en beroep open. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van 6 weken, ingaande de dag nadat dit besluit is bekendgemaakt in de Staatscourant, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 180, 1130 AD Volendam.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Degene(n) die bij burgemeester en wethouders een bezwaarschrift heeft/hebben ingediend, kan/kunnen op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Awb de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Haarlem verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien deze van mening is/zijn dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Zienswijzen

Binnen drie maanden kan de gemeenteraad op basis van het bovengenoemde voorstel de betrokken gronden aanwijzen als gronden waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit tot aanwijzing van de gronden, worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Awb, in de gelegenheid gesteld om vóór 10 november 2010 hun zienswijzen ten aanzien van het raadsvoorstel schriftelijk of mondeling naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de raad van de gemeente Edam-Volendam, Postbus 180, 1130 AD Volendam. Indien belanghebbenden hun zienswijzen aan de raad mondeling kenbaar wensen te maken, dienen zij hiertoe een afspraak te maken via telefoonnummer 0299-398433.

Edam-Volendam, 12 oktober 2010

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam,

de secretaris,

D.K.W. Hendriks.

De burgemeester,

W.J.F.M. van Beek.

Naar boven