stcrt-2010-1606-001.png Goedkeuringsbesluit bestemmingsplan Frederiksoord Zuid

Het college van Burgemeester en wethouders van Oegstgeest maakt ter voldoening aan artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 5 januari 2010 een herzieningsbesluit hebben genomen over het bestemmingsplan Frederiksoord Zuid. Gedeputeerde Staten hebben besloten wederom goedkeuring te verlenen aan het bestemmingsplan Frederiksoord Zuid.

Aanleiding voor dit herzieningsbesluit is de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 5 september 2007 over het bestemmingsplan Frederiksoord Zuid. Daarin vernietigt de Raad van State het eerdere goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten d.d. 30 mei 2006. De Afdeling bestuursrechtspraak oordeelde daarbij dat in het eerdere goedkeuringsbesluit onvoldoende inzichtelijk was gemaakt hoe het bestemmingsplan de verkeersdruk zou beïnvloeden, wat het zou betekenen voor de doorstroming van het verkeer en in het bijzonder in welke mate en omvang de congestiekans en duur van de wachttijden beïnvloed zouden worden. Inmiddels is naar aanleiding van verdiepend verkeerskundig onderzoek voldoende inzichtelijk gemaakt wat de consequenties zijn van uitvoering van het bestemmingsplan. Dit is aanleiding geweest om het bestemmingsplan opnieuw goed te keuren en de bedenkingen ongegrond te verklaren. Het bestemmingsplan ‘Frederiksoord Zuid’ heeft betrekking op het gebied ten zuiden van de huidige wijk Frederiksoord. Het plangebied wordt aan de oostkant begrensd door de Rijnsburgerweg, aan de westkant door de Valkenburgerweg en aan de noordkant door de gemeentegrens met de gemeente Katwijk (waar ook een bestemmingsplan Frederiksoord Zuid dezelfde procedure doorloopt). Het bestemmingsplan van Oegstgeest heeft tot doel de realisering van maximaal 80 woningen en een ontsluitingsweg op de Rijnsburgerweg.

Het herzieningsbesluit, de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak d.d. 5 september 2007, het goedkeuringsbesluit van 30 mei 2006 en het bestemmingsplan Frederiksoord Zuid met bijbehorende stukken liggen voor iedereen met ingang van 5 februari 2010 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken inzien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13 in Oegstgeest. Het plan kan worden ingezien op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. Voor het inzien van het plan buiten deze tijden kan een afspraak worden gemaakt via het secretariaat van het projectbureau Nieuw Rhijngeest, telefoon 071-51 91 865. Verder zullen bovengenoemde stukken ook op de internetsite van de gemeente Oegstgeest worden geplaatst waar deze kunnen worden ingezien.

Tijdens de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kan (cf. art. 56 WRO) tegen het besluit van Gedeputeerde Staten, gedurende bovengenoemde termijn, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door degenen die destijds binnen de door de wet gestelde termijn bedenkingen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht bij GS en door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht. Beroepschriften dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een belanghebbende kan tijdens de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek moet een afschrift van het ingediende beroepschrift worden overlegd.

Naar boven