Vaststelling uitwerkingsplan ‘Mortiere fase 4, 1e herziening

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken, op grond van het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:42 van de Algemene Wet Bestuursrecht, bekend dat zij bij besluit van 5 oktober 2010 het uitwerkingsplan ‘Mortiere fase 4, 1e herziening’ ongewijzigd hebben vastgesteld.

Genoemd besluit en het vastgestelde uitwerkingsplan liggen vanaf 15 oktober 2010 gedurende zes weken (tot en met 25 november 2010) voor eenieder ter inzage bij de vakbalie Ruimte, Kanaalweg 3. Het besluit en het uitwerkingsplan zijn tevens digitaal in te zien op onze website www.middelburg.nl onder wonen en leven/(ver)bouwen en onderhoud/ bestemmingsplannen/actuele plannen.

De 1e herziening van fase 4 is nodig omdat het ten behoeve van de uitgeefbaarheid van de grond en een wijziging in de woningtypologieën en plaatsing van de woningen noodzakelijk is gebleken de verbeelding (plankaart) gedeeltelijk te herzien.

Gedurende genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan alleen worden ingesteld door de belanghebbende die omtrent het ontwerp-uitwerkingsplan tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze kenbaar te maken.

Degene die een beroepschrift heeft ingediend en van mening is dat de onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan tevens op grond van artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening de voorzitter van de hiervoor aangehaalde Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Zowel voor het beroepschrift als het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Het beroep schort de werking van het uitwerkingsbesluit niet op. Het uitwerkingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals hiervoor aangegeven, is gedaan.

Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het uitwerkingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Middelburg, 13 oktober 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven