Ontwerpbestemmingsplan Schieveste

Burgemeester en wethouders van Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 14 oktober 2010 het ontwerp-bestemmingsplan ‘Schieveste’ met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt.

Aanleiding

In 2003 is het Masterplan Schieveste ‘Kansen voor de regio’ vastgesteld. Dit plan vormt de basis voor de gefaseerde ontwikkeling van Schieveste. Het ontwerpbestemmingsplan is de juridisch-planologische doorvertaling van het masterplan.

De ontwikkeling van Schieveste zal gefaseerd plaatsvinden. Op dit moment is fase 2 in ontwikkeling; het gebied direct ten noorden van station Schiedam Centrum. Het bestemmingsplan ziet alleen op de ontwikkeling van dit gebied. Het rest van het plangebied is bestemd als ´verkeer´ om een ontsluitingsweg mogelijk te maken en als ´verblijfsgebied´ waarbinnen een P&R-voorziening mogelijk is.

Plangebied

Het plangebied ligt ingeklemd tussen de rijksweg A20 en de spoorlijn Rotterdam–Den Haag/Hoek van Holland. De gemeentegrens vormt de oostelijke begrenzing van het plangebied. Aan de westzijde vormt het punt waar de spoorlijn de rijksweg A20 kruist de grens.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt vanaf 15 okotber 2010 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van de Stadswinkel in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. De Stadswinkel is op van maandag tot vrijdag zonder afspraak geopend van 9:00 tot 13:00 uur. Met afspraak is de Stadswinkel op maandag, woensdag en donderdag geopend van 14:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, t.a.v. Afdelingsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoed en Grondzaken, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van de Stadswinkel.

Naar boven