Ontwerpbestemmingsplan ‘Rijnboog Kenniscluster’

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat

het ontwerpbestemmingsplan ‘Rijnboog Kenniscluster’

met ingang van 14 oktober 2010 gedurende een termijn van 6 weken voor een ieder ter inzage ligt op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van 14 oktober 2010 ook via internet beschikbaar op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

De aanleiding voor dit ontwerpbestemmingsplan is om de realisatie van het Kenniscluster juridisch mogelijk te maken. Het Kenniscluster wordt het Arnhemse centrum voor informatie, leren en reflectie en biedt ruimte aan de verschillende functies zoals ondermeer de Bibliotheek Arnhem, het Historisch Museum en de frontoffice van het Gelders Archief. Daarnaast biedt het ruimte aan een kennisplein, ondersteunende ruimtes en horeca. Er wordt uitgegaan van een totaalprogramma van maximaal 12.000 m2 BVO. Deze ontwikkeling is niet mogelijk op basis van de vigerende bestemmingsplannen.

Met ingang van 14 oktober 2010 zal eveneens het Milieueffectrapport Rijnboog Arnhem alsmede het Verzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder ter inzage liggen.

Op korte termijn zal ook een ontwerpexploitatieplan ten behoeve van de realisatie van het Kenniscluster ter visie liggen.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer A. Meijers, tel. nr.: 026-3774079 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Arnhem, 13 oktober 2010

Naar boven