Vaststelling bestemmingsplan ‘Dokkum Oosterkerk – Damgebouw’

Burgemeester en wethouders van Dongeradeel maken, ter voldoening aan het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 30 september 2010 het bestemmingsplan ‘Dokkum Oosterkerk – Damgebouw’ ongewijzigd heeft vastgesteld en dat het plan, met bijbehorend raadsbesluit, van 14 oktober 2010 tot en met 24 november 2010 ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van de voormalige Oosterkerk en het Damgebouw (voormalig schoolgebouw) op de hoek Oostersingel/De Dam in Dokkum. Doel van het bestemmingsplan is om planologisch de realisatie van meerdere appartementen mogelijk te maken. Een deel zal in de Oosterkerk gerealiseerd worden en een deel in het Damgebouw.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp zoals dat voor eenieder ter inzage heeft gelegen. Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis (balie Bouwzaken), aan de Koningstraat 13 te Dokkum. U kunt dit bestemmingsplan ook op internet raadplegen op www.dongeradeel.nl, via ‘bouwen & wonen’ en vervolgens ‘bestemmingsplannen’.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuurrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Hier kan nog aan toe worden gevoegd dat alleen degenen die een zienswijze hebben ingediend beroep in kunnen stellen bij de Raad van State en degenen die belanghebbende zijn bij een aangebrachte wijziging en die daardoor geen zienswijze konden indienen of redelijkerwijs niet in staat waren om een zienswijze in te dienen.

Naar boven