Ontwerpbestemmingsplan ‘Reparatieregeling I’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 14 oktober 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Reparatieregeling I’.

Het duurt nog enkele jaren voordat alle bestemmingsplannen volgens de gemeentelijke standaardregels zijn opgesteld danwel zijn geactualiseerd. Hierdoor dienen onnodig veel ontheffingsprocedures te worden gevolgd en is daarnaast voor het gemeentelijk beleid op het gebied van parkeren geen toetsingskader aanwezig.

‘Reparatieregeling I’ zorgt ervoor dat in de periode tot het moment dat alle bestemmingsplannen voldoen aan de gemeentelijke standaardregels, deze bestemmingsplannen wat betreft de onderstaande onderwerpen zijn voorzien van een actuele regeling. De juridische aanpassingen, welke door middel van deze Reparatieregeling worden verwerkt in de onderliggende bestemmingsplannen, hebben betrekking op de volgende aspecten:

  • Het opnemen van een regeling voor parkeren, laden en lossen;

  • Het uitsluiten van bewoning van vrijstaande gebouwen, geen woningen zijnde;

  • Het opnemen van de begripsomschrijving ‘erf’;

  • De aanpassing van de begripsomschrijving ‘bebouwingspercentage’;

  • De aanpassing van de maximale bouwhoogte van bouwwerken geen gebouwen zijnde op bedrijventerreinen;

  • De verruiming van de maximale bouw- en goothoogte op het achtererf (voor woonbestemmingen);

  • De aanpassing van de maximale oppervlakte van bebouwing op het achtererf (voor woonbestemmingen).

De bovenstaande onderwerpen hebben echter niet allen betrekking op dezelfde onderliggende bestemmingsplannen. Om dit op te lossen is voor elk onderwerp aangegeven in welke bestemmingsplannen deze reparatieregeling wijzigingen aanbrengt, door te verwijzen naar een bijlage bij de regels, waarin de betreffende bestemmingsplannen zijn opgenomen.

Het ontwerpbestemmingsplan (inclusief eventueel bijbehorende bijlagen) is in te zien in het gemeentelijk informatie-centrum, de Höfte 7 te Goor (op maandag van 12.00 tot 19.30 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).

Het plan is tevens in digitale vorm te raadplegen via onze website www.hofvantwente.nl onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’ en vervolgens ‘Plannen die in procedure zijn’.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling (op afspraak) zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

13 oktober 2010

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

H. Kok,

burgemeester.

G. Twickler,

secretaris.

Naar boven