Voornemen voorbereiding projectbesluit bouw appartementencomplex door Schipper Bouwgroep aan de Evertsenstraat 1,3 en 5

Burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel geven, overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), kennis van de voorbereiding van het – op verzoek van Schipper Bouwgroep – nemen van een projectbesluit om de bouw van een appartementencomplex (ten behoeve van Schipper Bouwgroep) aan de Evertsenstraat 1,3 en 5 mogelijk te maken.

Toelichting

Schipper Bouwgroep wil het gebied waar nu een bedrijventerrein is gevestigd herontwikkelen als woningbouwlocatie door de bouw van 15 (koop)appartementen en een commerciële ruimte met bijbehorende voorzieningen, waaronder 15 parkeerplaatsen op eigen terrein en 19 openbare parkeerplaatsen.

Aangezien de beoogde ontwikkeling in strijd met de geldende bestemmingen (Bedrijven, Groen en Verblijfsgebied) van het bestemmingsplan ‘Capelle-West 1997’ (vastgesteld door gemeenteraad op 8 februari 1999 en goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 18 mei 1999) moet de nog in te dienen bouwaanvraag worden aangemerkt als een aanvraag om een projectbesluit als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening (artikel 46, lid 3 Woningwet). Na het nemen van het projectbesluit kan vervolgens de bouwvergunning om de realisatie van dit bouwplan mogelijk te maken worden verleend.

Reageren op voornemen ( artikel 1.3.1 lid 2 Bro)

Voor deze ontwikkeling hoeft geen milieueffectrapportage opgesteld te worden. Ook zal over dit voornemen overeenkomstig artikel 1.3.1 lid 2 van het Bro geen gelegenheid worden geboden om zienswijzen naar voren te brengen en zullen er ook geen stukken ter inzage worden gelegd. Tot slot wordt nog opgemerkt dat aan een onafhankelijke instantie niet de mogelijkheid worden geboden advies over dit voornemen uit te brengen.

Inzage

De bouwaanvraag tevens zijnde een verzoek tot het nemen van een projectbesluit als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 14 oktober 2010 gedurende de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage in het informatiecentrum aan de Rivierweg 111. Ook kunt u deze stukken raadplegen op de website: www.capelleaandenijssel.nl

Verdere procedure

Over het (voor)ontwerp van dit projectbesluit zal te zijner tijd, op basis van de Inspraakverordening, de gelegenheid tot inspraak worden geboden.

Het ontwerpprojectbesluit zal ter zijner tijd ter inzage worden gelegd. Eerst op dat moment bestaat de mogelijkheid om binnen een periode van 6 weken een zienswijze over het ontwerpprojectbesluit bij het college van burgemeester en wethouders naar voren te brengen.

De kennisgeving van de terinzagelegging van dit ontwerpprojectbesluit wordt te zijner tijd in de IJssel en Lekstreek, de Staatscourant en via elektronische weg (www.capelleaandenijssel.nl) gepubliceerd.

Vragen

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag, dan kunt u terecht bij mevrouw T. Clementina – Bricen, telefoon: 010-2848762.

13 oktober 2010

Naar boven