Kennisgeving voorbereiding en terinzageleggen voorontwerpbestemmingsplan Watertorenterrein

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam kennis dat zij voornemens zijn een bestemmingsplan voor te bereiden voor het Watertorenterrein.

Voorontwerpbestemmingsplan ‘Watertorenterrein’

Het bestemmingsplan Watertorenterrein vormt de juridisch-planologische regeling voor de herontwikkeling van het Watertorenterrein aan de Rivierdijk 420−422 te Hardinxveld- Giessendam. De herontwikkeling voorziet in het realiseren van een brandweerpost en twee nieuwe woningen. Daarnaast worden de bestaande watertoren die aangemerkt is als rijksmonument, het machinegebouw en de trafo behouden en ondergaan zij een renovatie. De watertoren en het filtergebouw ondergaan een functiewijziging naar kantoor respectievelijk bedrijfsruimte. De in het noorden gelegen onbebouwde gronden zullen dienst doen als paardenwei.

Plan ligt tot en met dinsdag 9 november 2010 ter inzage

Conform de ‘Inspraakverordening gemeente Hardinxveld-Giessendam’ ligt het voorontwerpbestemmingsplan Watertorenterrein met ingang van 13 oktober 2010 tot en met 9 november 2010 ter inzage voor ingezetenen van de gemeente Hardinxveld-Giessendam en belanghebbenden. Bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam, kan het voorontwerpbestemmingsplan ingezien worden. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het voorontwerpbestemmingsplan kan digitaal ingezien worden op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het ontwerpbestemmingsplan kan oproepen door invullen van de locatie, de naam van het ontwerpbestemmingsplan of het planid-nummer: NL.IMRO.0523.BP2011WATERTOREN-VO02.

Informatiebijeenkomst 27 oktober 2010

Op 27 oktober 2010 wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd op het terrein van de watertoren (Rivierdijk 420−422). De bijeenkomst is van 16:00 tot 19:00 uur. Het is een zogenaamde inloopbijeenkomst: eenieder kan op elk willekeurig moment binnenlopen en de plannen bekijken.

Uw inspraakreactie schriftelijk of mondeling indienen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen ingezetenen van de gemeente Hardinxveld-Giessendam en belanghebbenden schriftelijk of mondeling een inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan Watertorenterrein kenbaar maken.

Schriftelijke inspraakreacties dienen gericht te worden aan burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam, Postbus 175, 3370 AD Hardinxveld-Giessendam.

Het indienen van een mondelinge inspraakreactie is mogelijk bij de heer R. Scholten via telefoonnummer (0184) 67 44 44 van de afdeling Beleid, Ontwikkeling en Ondersteuning.

Tevens vindt vooroverleg plaats met betrokken instanties als bedoeld in artikel 3.1.1. van het Besluit ruimtelijke ordening. Er wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Na de verwerking van de inspraakreacties zal een ontwerpbestemmingsplan worden opgesteld, waarna gelegenheid wordt geboden om zienswijzen in te dienen. Dit zal door middel van een afzonderlijke kennisgeving worden bekend gemaakt in huis-aan-huisblad Het Kompas, de Staatscourant en langs elektronische weg (de gemeentelijke internetsite).

Hardinxveld-Giessendam, 13 oktober 2010

Naar boven