Milieu Effect Rapport (MER) Rijnboog Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 7.11a van de Wet Milieubeheer en artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat

het milieueffectrapport (MER) Rijnboog Arnhem

Met ingang van 14 oktober 2010 gedurende een termijn van 6 weken voor eenieder ter inzage ligt in het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38 en in Loket-zuid, Kronenburggalerij 3. Het MER is met ingang van 13 oktober 2010 ook via internet in te zien op www.rijnboog.nl (technische storingen voorbehouden).

Het MER heeft als doel om bij de vernieuwing van het Rijnbooggebied de milieuaspecten een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming. Het MER adviseert over te nemen maatregelen, maar neemt geen besluiten over (ruimtelijke) maatregelen. Deze besluiten worden genomen in de bestemmingsplannen die voor het Rijnbooggebied worden opgesteld.

Het MER ligt tegelijk met het eerste ontwerpbestemmingsplan ‘Rijnboog – Kenniscluster’ ter visie.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het MER indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem) of per e-mail (info@rijnboog.nl).

Op 3 november 2010 geeft de gemeente een toelichting op het MER en het ontwerpbesluit Kenniscluster in relatie tot de plannen in het Rijnbooggebied. U kunt dan ook uw opmerkingen op het MER inbrengen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats in Stadsatelier, Kleine Oord 179 in Arnhem.

Voor meer informatie over het MER en het indienden van een mondelinge zienswijze kunt u contact u contact opnemen met mw. I. van der Coelen (026-377 3422), projectmanager Rijnboog, of mw. M. Visser, sr. beleidsadviseur milieu (026-377 4361)

Arnhem, 13 oktober 2010

Naar boven