Vastgesteld bestemmingsplan ‘Waarder’

De gemeenteraad van Reeuwijk heeft op 26 april 2010 het bestemmingsplan ‘Waarder’ gewijzigd vastgesteld. Het plan voorziet in een actuele bestemmingsplanregeling voor de gehele kern Waarder. Hiermee worden verschillende verouderde bestemmingsplannen vervangen door een nieuw bestemmingsplan met meer eenduidige regels. De volgende bestemmingsplannen zullen na inwerkingtreding geheel dan wel gedeeltelijk worden vervangen: Waarder (1985), Kerkelaantje, de eerste herziening daarvan en Landelijk Gebied Driebruggen.

Inzien

U kunt bestemmingsplan ‘Waarder’ met ingang van 13 oktober 2010 gedurende zes weken inzien tijdens openingsuren in het gemeentehuis van Reeuwijk. Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen via de gemeentelijke website www.reeuwijk.nl en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op laatstgenoemde site zal het bestemmingsplan permanent raadpleegbaar zijn. Uiteraard kunt u ook het bestemmingplan analoog op het gemeentehuis blijven inzien. De bronbestanden worden beschikbaar gesteld via http://reeuwijk.gemeentedocumenten.nl.

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Informatie over de beroepsprocedure vindt u op de internetsite van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of om een voorlopige voorziening wordt gevraagd.

Reeuwijk, 13 oktober 2010

Naar boven