stcrt-2010-1588-001.png Vaststelling bestemmingsplan de Brug en bestemmingsplan Tiellandt

Burgemeester en wethouders van Houten maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad van Houten in de vergadering van 26 januari 2010 de ontwerpbestemmingsplannen van de Brug en Tiellandt ongewijzigd heeft vastgesteld.

de Brug

Het bestemmingsplan de Brug voorziet in het planologische kader voor de bouw van een kringloopcentrum. De kringloopwinkel is gepland in het voorzieningengebied Weteringhoek. De locatie van het kringloopcentrum grenst aan de westzijde aan de gemeentewerf en aan de zuidzijde aan het historisch lint van de Houtensewetering. Aan de oostzijde, tussen de Brug en de locatie, staat het gebouw van de muskusratbestrijding. Aan de noordzijde is een terrein waar momenteel een tijdelijk onderkomen in de vorm van een bouwkeet ten behoeve van de ontwikkelingen in Houten-Vinex staat.

Tiellandt

De wijk Tiellandt ligt in het zuidwestelijke kwadrant van Houten-Noord. Het plangebied wordt in het noorden begrensd door het Imkerspark. Langs de zuidwestelijke grens van het plangebied loopt de Rondweg. Aan de noordoostelijke grens ligt de wijk Den Oord en aan de zuidoostelijke zijde het Oude Dorp. Het bestemmingsplan beoogt een actualisatie van het planologisch kader.

Ter inzage

De raadsbesluiten en de vastgestelde bestemmingsplannen met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 4 februari 2010 ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis. De betreffende balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00–12.30 uur en op woensdag ook van 16.00−19.00 uur. Het bezoekadres is aan het Onderdoor 25 te Houten. Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30−17.00 uur op (030) 639 26 11.

Tevens worden de stukken beschikbaar gesteld voor raadpleging op de website van de gemeente Houten www.houten.nl/bestemmingsplannen .

Indiening beroepsschrift

Tegen de besluiten tot vaststelling kan met ingang van 4 februari 2010 gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan, alsmede belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest.

Een beroepsschrift wordt gericht, onder vermelding van ‘beroepschrift bestemmingsplan de Brug’, of ‘beroepschrift bestemmingsplan Tiellandt’, aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schort de werking van het betreffende besluit niet op.

Inwerkingtreding besluit

De vaststellingsbesluiten treden in werking op 18 maart 2010 tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Houten, 3 februari 2010

Naar boven