Vaststelling bestemmingsplan ‘Echten-Ruinerweg 4 (Tearoom)’

Burgemeester en wethouders van De Wolden maken op grond van artikel 3.8. van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Echten-Ruinerweg 4 (tearoom)’ op 30 september 2010 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in een regeling om de bestaande bebouwing op te knappen, uit te breiden en hierdoor de realisatie van een Engelse Team Room mogelijk te maken.

De uitbreiding vindt plaats op een bestaand perceel waarvan de bestemming gewijzigd wordt van ‘Woonhuizen’ naar ‘Horeca’ (met beperkende categorisering).

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen met ingang van 14 oktober 2010 tot en met 24 november 2010 ter inzage. Inzien kan via:

  • Een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde tijdens kantooruren;

  • De gemeentelijke website: dewolden.nl /inwoners/bouwen en wonen/bestemmingsplannen;

  • Ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, of een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan tijdens de termijn van inzage legging beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019,2500 AE ‘s-Gravenhage.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking op 16 september 2010. Een beroepsschrift heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er over het verzoek is beslist.

Zuidwolde, 13 oktober 2010

Naar boven