Bestemmingsplan ‘Torenzight’

Burgemeester en wethouders van Boxmeer maken, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder, bekend dat de gemeenteraad van Boxmeer bij besluit van 30 september 2010 het bestemmingsplan

‘Torenzight’

heeft vastgesteld. Tevens is door ons college in dit verband, op grond van de Wet geluidhinder, besloten tot vaststelling van hogere grenswaarden geluid zoals bedoeld in deze wet.

Dit plan voorziet in de mogelijkheid van de bouw van een appartementengebouw met commerciële-/winkelruimte, gelegen aan het Pastoor de Vochtplein te Sambeek.

Een woning wordt volgens de Wet geluidhinder beschouwd als geluidsgevoelig object dat getoetst moeten worden aan de geluidsnormen. Het plangebied ligt in de geluidszone van de Grotestraat. De voorkeursgrenswaarde zal door het wegverkeer op een aantal locaties worden overschreden. In verband hiermee zijn voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan hogere waarden voor het wegverkeerslawaai vastgesteld. Vanwege artikel 145 van de Wetgeluidhinder vangt de termijn voor het indienen van een beroepschrift tegen het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden aan met ingang van de dag waarop beroep kan worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Tegelijk met het bestemmingsplan ligt daarom het besluit tot vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder ter inzage.

Het bestemmingsplan ‘Torenzight’ met bijbehorende stukken en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden Wet geluidhinder liggen met ingang van 13 oktober 2010 gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Boxmeer.

Het bestemmingsplan met bijlagen is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar via www.boxmeer.nl onder het kopje actueel/bekendmakingen/bestemmingsplannen of www.ruimtelijkeplannen.nl .

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder kan tot en met 23 november 2010 door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 24 november 2010, tenzij voor die datum naast beroep ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder treedt op 24 november 2010 in werking. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit waarop het verzoek betrekking heeft niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven