Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Dekkerswald 2010’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Groesbeek maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 30 september 2010 het bestemmingsplan ‘Dekkerswald 2010’ gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens maken Burgemeester en wethouders van de gemeente Groesbeek bekend dat de gemeenteraad op 30 september 2010 heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen voor de herontwikkeling en transformatie van het terrein Dekkerswald. Het kostenverhaal is anderszins verzekerd en voldoet aan de gestelde eisen in artikel 6.12 lid 2 Wet ruimtelijke ordening.

Het plangebied is gelegen ten zuidwesten van de Nijmeegsebaan (ter hoogte van de Nijmeegsebaan 31) en omvat het bebouwde terrein van het instituut Dekkerswald en de omringende bosgronden.

Het bestemmingsplan biedt een regeling voor de toekomstige situatie waarbij planologische ruimte wordt geboden voor de herinrichting van het terrein Dekkerswald. Deze herinrichting heeft als doel om een nieuw woonzorgmilieu te creëren voor ouderen, chronisch zieken en mensen met een fysieke of psychische beperking. In de toekomst zal het terrein Dekkerswald een evenwichtige mix krijgen van zorginstellingen en aangepaste woningen voor voormelde doelgroepen.

De wijziging van het bestemmingsplan heeft betrekking op de bestemming ‘bos’. Aan deze bestemming is nu een aanlegvergunningenstelsel gekoppeld. Dit houdt in dat binnen de bestemming 'bos' het kappen van bomen, afgraven van grond, ophogen, aanleggen van verhardingen, etc, zonder vergunning van B&W wordt verboden.

Voor een exacte beschrijving en een compleet overzicht wordt verwezen naar het raadsvoorstel en -besluit van 30 september 2010 met alle bijbehorende stukken en het vastgestelde ter inzage liggende bestemmingsplan ‘Dekkerswald 2010’.

Ter inzage

Met ingang van woensdag 13 oktober 2010 tot en met dinsdag 23 november 2010 zijn het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar via www.groesbeek.nl, digitale bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Ook kan het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken gedurende voornoemde termijn worden ingezien in het gemeentehuis van Groesbeek (Dorpsplein 1), bij de afdeling VROM, Omgevingsloket. Het loket is geopend op werkdagen van 9.00u tot 12.00u en op maandagavond van 18.00u tot 19.00u.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • belanghebbenden die naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan tijdig een zienswijze bij de raad naar voren hebben gebracht,

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht,

  • eenieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, 's-Gravenhage.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw C. Sleyfer van de afdeling VROM, telefoonnummer 024-3996 217.

Naar boven