Vastgesteld bestemmingsplan Woningbouwproject Brinklaan

Het college van Heerde maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad op 20 september 2010 het bestemmingsplan Heerde-Dorp, 2e herziening (Woningbouwproject Brinklaan) heeft vastgesteld. Het plan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan omvat een juridisch planologische regeling ten behoeve van de bouw van een aantal woongebouwen in het gebied tussen de Brinklaan en de Stationsstraat in de kern van Heerde en het aanpassen van de openbare ruimte die daaraan grenst.

De belangrijkste wijziging betreft het laten vervallen van een verbindingspad tussen de Brinklaan en de Stationsstraat. De aanvankelijk daarvoor opgenomen bestemming Verkeer is vervangen door de bestemming Groen.

Inzagetermijn

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 13 oktober 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de balie van de afdeling Ruimte op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.heerde.nl.

Tijdens de inzageperiode kan het plan buiten kantooruren op afspraak worden ingezien op maandagen van 16.00 tot 19.00 uur. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, dient u vooraf contact op te nemen met het team Ruimtelijk Beleid en Ontwikkeling, telefoon 0578-699442.

Beroep

Gedurende de termijn van de terinzageligging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan kan elke belanghebbende beroep instellen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Heerde, 12 oktober 2010

Het college voornoemd.
Naar boven