Vastgesteld bestemmingsplan Bedrijventerrein Het Nieuwland

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 23 september 2010 het bestemmingsplan Bedrijventerrein Het Nieuwland gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan betreft een herziening van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Polder Het Nieuwland voor de bedrijfsgronden van het Papendrechtse deel van Polder Het Nieuwland, naar aanleiding van de onthouding van goedkeuring aan de genoemde gronden door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en de daarop volgende uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het gebied wordt aan de noordwestzijde gevormd door de gemeentegrens met Alblasserdam, aan de zuid- en oostzijde door de weg Nieuwland Parc, de groenstrook en het water en in het noorden door de Hoogendijk.

Het plan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Het betreft een geringe aanpassing in de regeling van de bestemming Waterstaat – Waterkering en een toevoeging van een functieaanduiding kantoor aan het op de verbeelding meest zuidwestelijk gelegen, driehoekig gevormde bedrijfsperceel.

Het raadsbesluit tot vaststelling, het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken worden met ingang van 14 oktober 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage gelegd op de leestafel in het gemeentehuis, Markt 22 te Papendrecht, tijdens openingstijden. De genoemde stukken zijn tevens in te zien op de gemeentelijke website www.papendrecht.nl, onder Bouwen, wonen en milieu, Bestemmingsplannen en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een belanghebbende tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht en door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dat niet tijdig heeft gedaan.

Verder kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 25 november 2010. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van Stateeen verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

13 oktober 2010

Burgemeester en wethouders van Papendrecht,

de secretaris,

R.G. Beek.

De burgemeester,

C.J.M. de Bruin.

Naar boven