Ontwerpbestemmingsplan ‘Wheermolen, Appartementengebouw Kometenstraat 2010’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Purmerend maken ingevolge artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening, artikel 40 Woningwet en artikel 3:11 Awb bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Wheermolen, Appartementengebouw Kometenstraat 2010’, de ontwerpbouwvergunning nr. BV 10−142 en de ontwerp-sloopvergunning nr. SV 10−24 vanaf dinsdag 12 oktober 2010 ter inzage liggen op het stadhuis van de gemeente Purmerend (Purmersteenweg 42 te Purmerend), op de gemeentelijke website (www.purmerend.nl). Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen op de site www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op verzoek van Algemene Woningbouwvereniging Monnickendam is een ontwerpbestemmingsplan voorbereid voor het perceel gelegen aan de Kometenstraat 2−4. In het voorgenomen bouwplan is een ondergrondse parkeergarage opgenomen en de hoogte van de bebouwing past niet binnen de normen van het geldende bestemmingsplan, zodat de bouwvergunning slechts kan worden verleend indien hiervoor een planologische maatregel wordt getroffen. Burgemeester en wethouders hebben besloten de herziening van het bestemmingsplan en de verlening van de bouwvergunning op basis van de ‘Beleidsregels coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening gemeente Purmerend’ te coördineren. Dit betekent dat voor alle besluiten de procedure ingevolge afdeling 3:4 Algemene wet bestuursrecht wordt gevolgd.

Eenieder wordt gedurende zes weken in de gelegenheid gesteld een schriftelijke of mondelinge zienswijze in te dienen over de ontwerpbesluiten.

Uw schriftelijke zienswijze kunt binnen de gestelde termijn toesturen naar:

Het College van B&W van de gemeente Purmerend

Postbus 15

1440 AA Purmerend.

Mocht u vragen hebben, kunt u zich wenden tot de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team Beleid, dhr. J.R.J. van der Weerd, telefoonnummer 0299-452452

Naar boven