Vooraankondiging en terinzagelegging voorontwerpbestemmingsplan Culemborg-West

Burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg maken ingevolge het bepaalde in artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij voornemens zijn een nieuw bestemmingsplan voor te bereiden ten behoeve van het plangebied Culemborg-West.

In de voorbereidingsfase wordt het voorontwerp ter advisering toegestuurd aan de wettelijke overlegpartners. Gelijkertijd is besloten om iedereen de mogelijkheid te bieden een inspraakreactie te geven op het voorontwerpbestemmingsplan.

Het plangebied is globaal gelegen ten westen van de binnenstad van Culemborg.

Het plangebied wordt begrensd door de Goilberdingerdijk en uiterwaarden van de Lek (noord), de spoorlijn Utrecht – Den Bosch (oost), de Wethouder Schoutenweg (zuid), de uitbreiding Parijsch-Zuid en het open landelijke gebied(west).

Aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt het actualiseren van verouderde bestemmingsplannen. In het voorontwerpbestemmingsplan Culemborg-West komen de wijken in Goilberdingen (Dijkzicht, Molenzicht, Landzicht en Hoge Prijs), Parijsch-Noord en Achter de Poort aan de orde. De thans geldende bestemmingsplannen zijn vooral op ontwikkeling gericht. Dit houdt in dat deze bestemmingsplannen ruime bouwmogelijkheden biedt. Ten tijde van de ontwikkeling van de wijk was dit noodzakelijk om de bouw van woningen en gebouwen in verschillende hoogten, bouwmassa’s en architectonische keuzes te kunnen uitvoeren. Om de uitstraling van de wijk, zowel stedenbouwkundig en architectonisch te waarborgen, heeft het voorontwerpbestemmingsplan Culemborg-West een conserverend karakter. Dit betekent dat de bestaande bouwsituatie wordt vastgelegd, wat op een gering aantal locaties een beperking van de bouwmogelijkheden inhoudt.

In het bijzonder wordt de mogelijkheid om de hoogte in te bouwen op deze locaties beperkt. Aanvragen voor bouwvergunning die betrekking hebben op deze locaties zouden nog plaats moeten vinden voordat het bestemmingsplan Culemborg West de vigerende plannen definitief vervangt.

Het voorontwerpbestemmingsplan Culemborg-West ligt vanaf 15 oktober 2010 gedurende zes weken ter inzage op het stadskantoor te Culemborg aan de Ridderstraat 250 tijdens kantooruren. Tevens is het voorontwerpbestemmingsplan te raadplegen op onze website www.culemborg.nl, onder 'wonen en leven’ en ‘bestemmingsplannen’ en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Een inspraakreactie kunt u gedurende de hierboven genoemde inspraaktermijn van zes weken zowel schriftelijk als mondeling indienen.

Schriftelijke inspraakreacties kunt u indienen bij Burgemeester en Wethouders van Culemborg, Postbus 136, 4100 AC Culemborg. In deze inspraakreactie vragen wij u een goede onderbouwing te geven van uw reactie. Ook vragen wij u in de inspraakreactie duidelijk uw adres te vermelden met het oog op toekomstige berichtgeving.

Voor meer informatie over het bestemmingsplan en voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie verzoeken wij u een afspraak te maken met één van de medewerkers van de afdeling Stadsontwikkeling. Zij zijn te bereiken onder telefoonnummer 0345-477700

Op woensdag, 27 oktober 2010 organiseert de gemeente een inspraakavond op dit voorontwerpbestemmingsplan.

Culemborg, 13 oktober 2010

Burgemeester en Wethouders van Culemborg.

Naar boven