Ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Oosterhei’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van vrijdag 8 oktober 2010 tot en met donderdag 18 november voor eenieder het ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Oosterhei’ ter inzage ligt.

Inhoud van het bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Het plangebied van het bestemmingsplan ligt ten zuidoosten van het centrum van Baarn en wordt globaal begrensd door de Torenlaan, de Wijkamplaan, de Bremstraat, de Margrietstraat, de Piet Heinlaan en de Javalaan. Het bestemmingsplan is conserverend van aard. Dit betekent dat het plan primair gericht is op het regelen van de bestaande functies en de bestaande bebouwing in het plangebied. Uitzondering hierop is de locatie van de voormalige Bestevaerschool aan de Piet Heinlaan.

Het perceel waarop de voormalige Bestevaerschool was gelegen is opgesplitst. Naast de nieuwe Brede School (hiervoor is een vrijstellingsprocedure ex. artikel 19 lid 2 WRO doorlopen) maakt het bestemmingsplan woningbouw (appartementen) mogelijk.

Wilt u het bestemmingsplan inzien?

  • Het ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Oosterhei’ is samen met de bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.baarn.nl, via de knop bestemmingsplannen.

  • Tevens is het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadpleegbaar op http://ruimtelijkeplannen.nl.

  • U kunt ook een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan inzien in het gemeentehuis, bij de balie Frontoffice. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer (035) 5481 611.

Zienswijzen

Binnen de gestelde terinzagetermijn van zes weken kan eenieder zijn of haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk dan wel mondeling naar voren brengen.

  • Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad en kunnen worden ingezonden via postbus 1003, 3740 BA BAARN, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Oude Oosterhei’.

  • Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken mevrouw E. Nelissen via telefoonnummer (035) 5481 782 of met mevrouw M. Hepp via telefoonnummer (035) 5481 854.

  • Het is niet mogelijk uw zienswijze in te dienen via de gemeentelijke website.

De verdere procedure

De gemeenteraad neemt een besluit over de beantwoording van de ingediende zienswijzen en over het vaststellen van het bestemmingsplan.

Naar boven