stcrt-2010-1568-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Haagakkers II’ Oostelbeers

Burgemeester en Wethouders hebben de realisatie van woningbouw in de kleine kernen, en in het bijzonder in Oostelbeers, als speerpunt van beleid geformuleerd. Dit is nodig om de leefbaarheid in de kleine kernen op peil te houden.

Wij hebben plannen om aan de noordoostzijde van de kern Oostelbeers, achter het huidige agrarische bedrijf Andreasstraat 12 een nieuwe woonlocatie te realiseren. We willen 92 woningen realiseren met een gedifferentieerd bouwprogramma, zodat er ook aanbod is in veel verschillende prijsklassen.

Voordat we kunnen beginnen met de inrichting van het terrein is het nodig om een nieuw bestemmingsplan op te stellen. De bestemmingsplanprocedure kent een aantal fasen, waarin burgers en andere belangstellenden inhoudelijk kunnen reageren op het plan. Het voorontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 5 juni 2008 gedurende zes weken ter visie gelegen. Nu willen we het ontwerpbestemmingsplan ter visie leggen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 4 februari 2010 voor zes weken ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis. Iedereen kan mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Oirschot, postbus 11, 5688 ZG Oirschot. De mondelinge zienswijzen kunt u tijdens openingstijden indienen bij de centrale balie van het gemeentehuis.

Oirschot, 27 januari 2010

P. Perriëns,

secretaris.

R. Severijns,

burgemeester.

Naar boven