Goedkeuring bestemmingsplan Herziening Noordwestelijk Villagebied

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken ingevolge artikel 28, lid 6, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud) bekend, dat Gedeputeerde Staten van Noord-Holland bij besluit van 7 september 2010, nummer 2010-49481, met uitzondering van een klein onderdeel, goedkeuring hebben verleend aan het bestemmingsplan Herziening Noordwestelijk Villagebied.

Het plangebied

Het bestemmingsplangebied wordt globaal begrensd door: in het noorden het Spanjerswoud, in het oosten door het Mediapark, de Lage Naarderweg, het centrum (bebouwing Min. Hartslaan en Oude begraafplaats) en de bebouwing aan de Vaartweg, de Badhuislaan en de Mauritslaan, in het zuiden door de bebouwing van de Taludweg en in het westen door de Loosdrechtseweg, de Vaartweg en het Corversbos. Het bestemmingsplan omvat globaal de bebouwing van Diergaardepark, Nimrodpark, Kannesheuvelpark, Trompenberg, Boomberg, Suzannapark, Ministerpark en de Indische Buurt/Raadhuiskwartier.

Gedeeltelijke onthouding van goedkeuring

Naar aanleiding van een ingediende bedenking is voor een onderdeel van het bestemmingsplan goedkeuring onthouden. Het betreft twee hoogteaanduidingen op de plankaart voor de Koninginneweg 1 -5. Op de betreffende plankaart is de onthouding van goedkeuring met rood weergegeven.

Ter inzage

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het gedeeltelijk goedgekeurde bestemmingsplan met de daarbij bijbehorende stukken, liggen vanaf 11 oktober 2010 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Oude Enghweg 23. De balie is iedere werkdag geopend van 09.00 tot 13.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Instellen van beroep

Belanghebbenden die tijdig bedenkingen tegen de vaststelling van het plan bij Gedeputeerde Staten kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, kunnen tegen het besluit tot goedkeuring van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspaak van de Raad van State. Het indienen van beroep heeft geen schorsende werking.

Binnen de beroepstermijn kan degene die beroep heeft ingesteld tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening dient schriftelijk, binnen de bovengenoemde inzagetermijn, te worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, respectievelijk de voorzitter van de Afdeling, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven