stcrt-2010-1560-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Beschermd Dorpsgezicht Ouderkerk aan de Amstel’

In haar vergadering van 17 december 2009 heeft de gemeenteraad van Ouder-Amstel het bestemmingsplan ‘Beschermd Dorpsgezicht Ouderkerk aan de Amstel’ gewijzigd vastgesteld.

De belangrijkste wijzigingen hebben betrekking op de volgende onderdelen:

  • in de Kerkstraat, het pand van de Plus nabij het Haventje en de Korendragersstraat wordt lichte horeca toegestaan;

  • bij de bestemmingen ‘Centrum’ en ‘Wonen’ wordt ‘bed and breakfast’ (gelimiteerd) toegestaan;

  • langs de Prins Hendrikstraat in de bestemming ‘Centrum’ is een bouwstrook met een diepte van 10 meter opgenomen waarbinnen bij herontwikkeling de nieuwe woningen gesitueerd moeten worden;

  • de bouwgrens van het perceel Kerkstraat 38 is 4 meter naar achteren gelegd en de resterende onbebouwde grond wordt als ‘tuin’ bestemd;

  • voor het vergroten van het volume van de bebouwing met maximaal 15% is een algemene ontheffingsregel opgenomen;

  • er is een gebruiksbepaling opgenomen voor evenementen op de groenstrook in de nabijheid van ‘het kampje’;

  • in het bestemmingsplan is bepaald dat het omzetten van winkels in kantoorruimten alleen mogelijk is als objectief is vastgesteld dat er geen behoefte is aan de winkelruimte. Het vestigen van nieuwe en het uitbreiden van bestaande kantoorruimten wordt gekoppeld aan voldoende parkeervoorziening;

  • De mogelijkheid wordt geboden om nabij het haventje maximaal twee standplaatsen in te nemen.

Met ingang van 5 februari tot 19 maart 2010 liggen gedurende zes weken het raadsbesluit, het gewijzigde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken ter inzage:

  • op het gemeentehuis van Ouder-Amstel, Vondelstraat 1 in Ouderkerk aan de Amstel (geopend: maandag tot en met donderdag van 8.30–17.00 uur en op vrijdag van 8.30–16.00 uur)

  • in de openbare bibliotheek, Koningin Julianalaan 15 in Ouderkerk aan de Amstel (geopend maandag en woensdag van 14.00–20.00 uur, vrijdag van 13.00–17.00 uur en zaterdag van 11.00–14.00 uur)

De stukken zijn ook digitaal beschikbaar via www.ouder-amstel.nl

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Het raadsbesluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. De mogelijkheid bestaat om een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat verzoek is beslist.

Voor informatie over de beroepsprocedure kan contact worden opgenomen met onze juridische medewerkers: 020 496 21 21 of info@ouder-amstel.nl.

Ouder-Amstel, 5 februari 2010

Naar boven