stcrt-2010-1559-001.png Gewijzigde vaststelling 3e uitwerkingsplan Rijnfront

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij in hun vergadering van 26 januari 2010 het uitwerkingsplan ‘3e uitwerkingsplan Rijnfront’ gewijzigd hebben vastgesteld.

Het uitwerkingsplan is een uitwerking van het bestemmingsplan Rijnfront overeenkomstig artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening.

Het ontwerp van het 3e uitwerkingsplan is gepubliceerd op 21 oktober 2009 en heeft vervolgens gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Naar aanleiding daarvan zijn geen zienswijzen ingediend.

Het 3e uitwerkingsplan beoogt de realisatie mogelijk te maken van een park/landgoed tussen de woonbebouwing van Nieuw Rijngeest en de toekomstige bebouwing van Nieuw Rijngeest Zuid (ontwikkeling door Universiteit Leiden).

Het plangebied van het 3e uitwerkingsplan wordt globaal begrensd door:

  • de uitwerkingsplangrenzen van het 1e uitwerkingsplan Rijnfront aan de noordzijde,

  • het ontwerpbestemmingsplan Nieuw Rhijngeest Zuid aan de zuidzijde,

  • en de bestemmingsgrens van de bestemming ‘Landgoed’ uit het globale bestemmingsplan Rijnfront aan de oost- en westzijde van het uitwerkingsplan.

Na afloop van de periode waarin het 3e uitwerkingsplan in ontwerp ter inzage lag, is het invullingsplan voor het gebied enigszins aangepast. Het gaat daarbij om de strook aan de zuidzijde van het plangebied, grenzend aan de toekomstige ontwikkeling van Nieuw Rijngeest Zuid. Om dit gewijzigde invullingsplan mogelijk te maken, is de plankaart van het 3e uitwerkingsplan enigszins gewijzigd.

Het gewijzigd vastgestelde uitwerkingplan, alsmede het ontwerp van het 3e uitwerkingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen, liggen met ingang van 4 februari 2010 tot en met 17 maart 2010 gedurende 6 weken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Rhijngeesteerstraatweg 13 in Oegstgeest.

Desgewenst kan het plan op afspraak buiten kantooruren worden ingezien.

Tegen het besluit om het 3e uitwerkingsplan gewijzigd vast te stellen kan beroep worden ingesteld door

  • degene die tijdig zienswijzen heeft ingediend bij de gemeente,

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zienswijzen in te dienen bij de gemeente.

  • alle belanghebbenden voor zover het betreft de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp van het uitwerkingsplan.

Een beroep kan alleen worden ingediend binnen de periode dat het vastgestelde uitwerkingsplan ter inzage ligt. Het beroep kan worden gericht aan:

de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het uitwerkingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wordt ingediend, dan treedt het uitwerkingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven