Bestemmingsplan ‘Geluidwal Galecopperzoom’

Burgemeester en wethouders van Nieuwegein maken op grond van artikel 3:42 van de Algemene Wet Bestuursrecht het volgende bekend. De gemeenteraad heeft in haar vergadering van 22 september 2010 het bestemmingsplan ‘Geluidwal Galecopperzoom’ met bijbehorende stukken ongewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Geluidwal Galecopperzoom’ maakt het mogelijk om een geluidwal met geluidscherm te realiseren. Het plangebied van het bestemmingsplan Geluidwal Galecopperzoom ligt in het noordwesten van Nieuwegein en wordt globaal begrensd door:

  • Reijnesteineseweg 9 in het noorden;

  • de Reijnesteinseweg in het oosten;

  • de Galecopperwetering in het zuiden;

  • en de rijksweg 2 in het westen.

Het bestemmingsplan is in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast kunt u iedere werkdag tussen 8.30 uur en 13.00 uur en op woensdag doorlopend van 8.30 uur tot 20.00 uur kunt u in de Stadswinkel loket Bouwen, Martinbaan 2 te Nieuwegein, het bovengenoemde bestemmingsplan (analoge verbeelding) inzien.

Er kan beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beroepstermijn start op de dag nadat het bestemmingsplan ter inzage is gelegd en bedraagt 6 weken. Als binnen deze termijn geen beroep wordt ingesteld, verkrijgt het bestemmingsplan onherroepelijke status.

Gedurende deze zes weken kan beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de raad naar voren heeft gebracht; (er zijn geen zienswijzen zijn ingediend)

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • Een belanghebbende tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht. (Geen wijzigingen aangebracht).

Tevens kan door diegene die beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Wanneer binnen de beroepstermijn, een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Nieuwegein, 6 oktober 2010

Burgemeester en wethouders van Nieuwegein.

Naar boven