Ontwerpbestemmingsplan ‘Perceel hoek Stadsring-Utrechtseweg’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening, van 7 oktober tot en met 17 november 2010 het ontwerpbestemmingsplan ‘Perceel hoek Stadsring-Utrechtseweg’ voor eenieder ter inzage ligt.

Inhoud van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van een kantoorpand bestaande uit 4 bouwlagen, met een terugliggende vijfde laag voor technische ruimten, en een ondergrondse parkeergarage.

In 2008 is ook een planologische procedure gevoerd voor de bouw van een kantoorpand op deze locatie. Omdat het nieuwe plan op enkele punten afwijkt van de destijds gevoerde procedure (er komen geen woningen meer op de bovenste bouwlaag en het gebouw wordt gedeeltelijk 3 meter hoger voor technische ruimten) dient opnieuw een planologische procedure te worden doorlopen.

Procedure

Van 7 oktober tot en met 17 november 2010 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Perceel hoek Stadsring-Utrechtseweg’ ter inzage in het Stadsinformatiecentrum De Observant aan het Stadhuisplein 7 (openingstijden: werkdagen van 09.00–17.00 uur). Gedurende deze periode kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u op dinsdag, woensdag of donderdag telefonisch contact opnemen met mevr. N.J.M. Ludeking via telefoonnummer 033-469 4587.

Het ontwerpbestemmingsplan kan ook digitaal geraadpleegd worden via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’, en klik vervolgens op de kaart door naar het gebied CSG-zuid) of via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl .

Inloopavond

Op woensdag 27 oktober wordt er van 19.00 tot 20.30 uur een inloopavond georganiseerd in zalencentrum Amershof (Snouckaertlaan 11). Belangstellenden kunnen daar het bouwplan voor het kantoorpand bekijken, het ontwerpbestemmingsplan inzien en eventueel vragen stellen aan de architect en/of de medewerkers van de gemeente Amersfoort. U bent van harte welkom op deze inloopavond.

Naar boven