Voorkeursrecht ‘Landschapsontwikkeling en zandwinning LIngemeren’

Besluit tot aanwijzing van gronden waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) van toepassing zijn voor het gebied ‘Landschapsontwikkeling en zandwinning Lingemeren’

Burgemeester en wethouders van Buren maken op grond van artikel 7 eerste lid van de Wvg bekend dat de gemeenteraad op 28 september 2010 op grond van het bepaalde in artikel 5 juncto 2 Wvg hebben besloten gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Deze aanwijzing heeft betrekking op de gronden in het gebied ‘Landschapsontwikkeling en zandwinning Lingemeren’, globaal gelegen tussen de Ommerenveldseweg, de Bloembosweg, het bestaande Lingemeer en de Linge. Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden.

Het besluit heeft een geldingsduur van maximaal 3 jaar, waarbinnen de gemeenteraad een structuurvisie moet vaststellen.

Het raadsbesluit tot aanwijzing ligt met de bijbehorende kadastrale tekening en overige stukken met ingang van 6 oktober 2010 tot en met 16 november 2010 in het gemeentehuis van Buren, De Wetering 1 te Maurik, ter inzage. Het besluit van de gemeenteraad omvat:

  • een kadastrale tekening met daarop aangegeven de onroerende zaken waarop het voorkeursrecht wordt gevestigd; deze tekening geeft een overzicht van de ligging van het voorkeursrechtgebied;

  • een lijst van kadastrale nummers van de aangewezen onroerende zaken met vermelding van grootte en eigenaren;

  • het raadsvoorstel en het raadsbesluit.

U kunt deze stukken inzien op maandag van 9.00 uur tot 17.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. Tevens kunt u een afspraak maken de stukken buiten bovengenoemde openingstijden in te zien. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met mevrouw J. de Vries of de heer G. Versteeg, 0344-579279.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking één dag na publicatie van deze bekendmaking in de Staatscourant.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar open gedurende zes weken vanaf de dag na publicatie van ons besluit in de Staatscourant. U kunt daarom bezwaar indienen tot en met 16 november 2010. U kunt uw bezwaarschrift richten aan de gemeenteraad van de gemeente Buren, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, t.a.v. mevrouw J. de Vries, postbus 23, 4020 BA Maurik.

Het bezwaar moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;

  • d. de gronden van bezwaar.

Indien u bezwaar heeft ingediend kunt u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Arnhem, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Van de indieners van een voorlopige voorziening wordt door de rechtbank griffierecht geheven.

Eigenaren en rechthebbenden worden per brief op de hoogte gebracht van dit besluit.

Buren, 5 oktober 2010

Het college van burgemeester en wethouders van Buren,

Naar boven