Vastgesteld 1e wijzigingsplan bestemmingsplan Leijsenakkers

Besluit vaststelling hogere waarde maximaal toelaatbare geluidsbelasting St. Antoniusstraat 57 e.o.

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend, dat voor het gebied St Antoniusstraat 57 e.o. het 1e wijzigingsplan bestemmingsplan Leijsenakkers is vastgesteld. Naast het wijzigingsplan zijn er ook hogere waarden voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting vastgesteld.

1e Wijzigingsplan bestemmingsplan Leijsenakkers

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) ligt het vastgestelde wijzigingsplan met de hierbij behorende stukken ter inzage.

Dit wijziginsplan heeft betrekking op het gebied, gelegen tussen de St. Antoniusstraat, St. Antoniushof, Kastanjelaan en Iepenstraat. Het voorziet in het realiseren van een supermarkt, 24 appartementen en 4 grondgebonden woningen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft bij de vaststelling geen wijzigingen aangebracht in dit wijzigingsplan ten opzichte van het ontwerpplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Besluit vaststelling hogere waarden maximaal toelaatbare geluidsbelasting St. Antoniusstraat 57 e.o.

Ook zijn met toepassing van artikel 83 van de Wet geluidhinder hogere waarde vastgesteld voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting ter plaatse van de St. Antoniusstraat 57 e.o. (maximaal 57 dB). Hetbesluit tot vaststelling van deze hogere waarde met bijbehorende stukken ligt eveneens ter inzage.

Terinzageligging

Het door het college van burgemeester en wethouders vastgestelde wijzigingsplan en de hierbij behorende stukken en het besluit tot vaststelling van de hogere waarden met de hierbij behorende stukken, liggen met ingang van 7 oktober 2010 gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage bij het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout. Ook kunnen alle stukken geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.oosterhout.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Mogelijkheid indiening beroep

Een belanghebbende kan gedurende de termijn van ter inzage ligging (tot uiterlijk 18 november 2010)tegen de ongewijzigde vaststelling van dit wijzigingsplan en/of tegen het besluit vaststelling hogere waarde schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Ten aanzien van de ongewijzigd vastgestelde wijzigingsplanonderdelen c.q. het besluit vaststelling hogere waarde kan geen beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten, dat hij geen zienswijze overeenkomstig art. 3.6 van de Wro c.q. artikel 83 van de Wet geluidhinder bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht.

Naast het instellen van beroep kan tegen het vastgestelde wijzigingsplan en/of tegen het besluit vaststelling hogere waarde tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.

Inwerkingtreding

Het besluit van vaststelling van het 1e wijzigingsplan bestemmingsplan Leijsenakkers en het besluit vaststelling hogere waardetreden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking, totdat op dat verzoek is beslist.

Oosterhout, 6 oktober 2010

Naar boven