Bestemmingsplan ‘Gemeenschapshuis 't Trefpunt Genhout’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beek, maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat vanaf 7 oktober 2010 tot en met 17 november 2010 ter gemeentesecretarie (publieksbalie), Raadhuisstraat 9, voor een ieder ter inzage ligt het bij raadsbesluit van 23 september 2010 vastgestelde bestemmingsplan ‘Uitbreiding gemeenschapshuis ’t Trefpunt Genhout’. Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook in te zien via de gemeentelijke website: www.gemeentebeek.nl onder het kopje ‘Openbare bekendmakingen’.

Het bestemmingsplan omvat een locatie gelegen aan het Pastoor Lippertsplein 1 in Beek en wordt begrensd door de Hubertusstraat en de Pastoor Hutschemakersstraat. In het bestemmingsplan ‘Klein en Groot Genhout’ heeft betreffende locatie de bestemming ‘Bijzondere doeleinden’ alsmede de bestemming ‘Groenvoorziening’. Het voornemen bestaat om betreffend gemeenschapshuis uit te breiden; deze uitbreiding is gelegen buiten het bouwvlak. De huidige planologische regeling voorziet niet in deze uitbreiding. Het nu vastgestelde bestemmingsplan ‘Uitbreiding gemeenschapshuis ‘t Trefpunt Genhout’ voorziet hierin.

Aangezien hier geen sprake is van een bouwplan ex artikel 6.2.1 Bro heeft de raad tevens besloten voor het bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.

Tijdens bovengenoemde periode van zes weken kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Beroepschriften resp. verzoeken om voorlopige voorziening dienen te worden gericht aan de Afdeling resp. de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beek, 6 oktober 2010

Burgemeester en Wethouders voornoemd,

namens dezen,

het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, Bouwen en Wonen,

A.J.L.M. Bischoff.

Naar boven