Bestemmingsplan Centrum Enter gewijzigd vastgesteld

RECTIFICATIE op eerdere publicatie in de Staatscourant, nr. 15511, van 6 oktober 2010

De gemeenteraad heeft op 14 september 2010 het bestemmingsplan Centrum Enter gewijzigd vastgesteld: hierin zijn de bouw- en gebruiksmogelijkheden opgenomen voor percelen in het centrumgebied van Enter. De bestaande situatie is daarbij als uitgangspunten genomen. Voor een bestaande modewinkel aan Dorpsstraat 148 is op het naastgelegen perceel een uitbreidingsmogelijkheid meegenomen in het bestemmingsplan.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan staan genoemd in het betreffende raadsbesluit en de bijbehorende ‘Staat van wijzigingen’. Deze zijn op onderstaande wijzen in te zien.

Exploitatieplan Naast het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Inzage Het bestemmingsplan staat vanaf 21 oktober 2010 op www.wierden.nl/bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast ligt het bestemmingsplan vanaf 21 oktober 2010 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis. Op de dag nadat deze periode is afgelopen, treedt het besluit in werking.

Beroepschrift indienen Het kan zijn dat u het niet eens bent met het besluit van de gemeenteraad. Dit kunt u (als belanghebbende) aangeven bij de rechtbank: binnen zes weken nadat dit besluit bekendgemaakt is. Dit heet ‘beroep aantekenen’. De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor belanghebbenden:

  • die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • die bezwaar hebben tegen de aangebrachte wijzigingen;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt.

Wilt u een beroepschrift indienen? Stuur dan een brief naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 200019, 2500 EA Den Haag. Die brief is uw beroepschrift. In het beroepschrift moeten in ieder geval uw naam en adres staan, de dagtekening en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht. In het beroepschrift schrijft u verder waarom u in beroep gaat (de gronden van het beroep). Tot slot moet u het beroepschrift ondertekenen en een kopie van het besluit meesturen.

Voorlopige voorziening Als u een beroepschrift indient, kunt u tegelijkertijd ook aan de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Kosten In beroep gaan en indienen van een voorlopige voorziening kost geld. Over de hoogte van deze kosten (ook wel griffierecht) kunt u contact opnemen met de Raad van State (tel. 070-4264251)

Meer weten? Een folder over de beroepsprocedure kunt u aanvragen bij Postbus 51 (tel. 0800-8051, internet: www.postbus51.nl). Informatie vindt u ook op de internetsite van de Raad van State: www.raadvanstate.nl. Als u vragen heeft over het bestemmingsplan en/of het ontwerpexploitatieplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven