Planm.e.r. Bestemmingsplan buitengebied 2010

Burgemeester en wethouders van Loon op Zand maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 7.9 lid 1 van de Wet milieubeheer, bekend dat ten behoeve van het opstellen van het bestemmingsplan buitengebied 2010 een milieueffectprocedure voor plannen uitgevoerd wordt (Planm.e.r.).

De planm.e.r. (de procedure) is bedoeld om het milieubelang volwaardig en vroegtijdig in de plan- en besluitvormingsprocedure een plaats te geven. Het planMER (de milieueffectrapportage) geeft op hoofdlijnen de te verwachten milieueffecten weer van de ontwikkelingen in het bestemmingsplan buitengebied 2010.

In de ‘Notitie voornemen Planm.e.r. in het kader van het bestemmingsplan buitengebied 2010’ worden aanleiding en aanpak van de Planm.e.r. (procedure) en de inhoud van de PlanMER (milieueffectrapportage) beschreven. Deze notitie ligt van donderdag 7 oktober 2010 tot en met woensdag 17 november 2010 ter inzage bij de balie openbare ruimte in de Gemeentewinkel aan de Nieuwe Markt 5 te Kaatsheuvel (ingang aan de achterzijde). Het milieueffectrapport (MER) zal gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan buitengebied 2010 ter inzage liggen.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen zienswijzen kenbaar maken over het voornemen een milieueffectrapport (planMER) op te stellen. Deze zienswijzen kunt u schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Loon op Zand, Postbus 7, 5170 AA Kaatsheuvel. Voor het kenbaar maken van uw mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met Eefje van Daesdonk, telefoonnummer 0416-289 165 of e-mail e.vandaesdonk@loonopzand.nl.

Het voorontwerpbestemmingsplan buitengebied 2010 heeft ter inzage gelegen van vrijdag 23 oktober 2009 tot en met donderdag 3 december 2009. De inspraakreacties op het voorontwerpbestemmingsplan worden momenteel verwerkt. Het is dus niet nodig uw reactie te herhalen.

Naar boven